Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΑΝΕΛ κατά Κυρίτση: Ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα

«Ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα και καθένας μας οφείλει ως εκπρόσωπος του λαού να τιμά την κοινοβουλευτική του έδρα»

Και ενδοκυβερνητικές τριβές προκαλούν οι δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση, καθώς στη θύελλα αντιδράσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης προστίθενται τώρα και φωνές βουλευτών του κυβερνητικού εταίρου των ΑΝΕΛ, με τον Δημήτρη Καμμένο να βάλλει μέσω γραπτής τους δήλωσης κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας ότι «ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα» εκφράζοντας την έκπληξη και τον προβληματισμό του για τις απόψεις του συναδέλφου του.


«Ο διχασμός αποτελεί 
εθνικό έγκλημα και καθένας μας οφείλει ως εκπρόσωπος του λαού να τιμά την κοινοβουλευτική του έδρα και να είναι προσεκτικός με τις δηλώσεις του δημοσίως», τονίζει ο κ. Καμμένος και διαχωρίζοντας κάθετα τη θέση του από τον Γιώργο Κυρίτση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να αποδείξει ότι οι απόψεις του δεν εκφράζουν την κυβέρνηση, προσθέτει: «Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η τιμωρητική διάθεση απέναντι σε όσους ψήφισαν, είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση χαρακτηριστικό και προσέγγιση αυτής της κυβέρνησης. Το δημοψήφισμα αποτελεί τη πιο ξεκάθαρη μορφή άμεσης δημοκρατίας όπου ο καθένας είναι ελεύθερος να ψηφίσει κατά το δοκούν και η απόφαση του να γίνεται σεβαστή από όλους».

Αναλυτικά η δήλωση του Δ. Καμμένου

«Η δήλωση του κ. Κυρίτση ότι η κυβέρνηση «ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους» προκαλεί έκπληξη και προβληματισμό.

»Ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει για πρώτη φορά σε ένα δημοψήφισμα εκφέροντας τη γνώμη του για μέτρα που τον αφορούσαν. Ποιος ήταν υπέρ του ΝΑΙ και ποιος του ΟΧΙ μικρή σημασία έχει διότι η επόμενη μέρα μας βρήκε ενωμένους ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και το πώς είχε ψηφίσει ο καθένας μας.

»Ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα και καθένας μας οφείλει ως εκπρόσωπος του λαού να τιμά την κοινοβουλευτική του έδρα και να είναι προσεκτικός με τις δηλώσεις του δημοσίως.

» Με δήλωση μου άλλωστε παραμονές του δημοψηφίσματος είχαδηλώσει ότι ¨ένα δημοψήφισμα έχει νόημα όταν γίνεται μόνο σε συνθήκες που δεν προκαλούν διχασμό¨.

»Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η τιμωρητική διάθεση απέναντι σε όσους ψήφισαν, είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση χαρακτηριστικό και προσέγγιση αυτής της κυβέρνησης. Το δημοψήφισμα αποτελεί τη πιο ξεκάθαρη μορφή άμεσης δημοκρατίας όπου ο καθένας είναι ελεύθερος να ψηφίσει κατά το δοκούν και η απόφαση του να γίνεται σεβαστή από όλους

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ K. ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Βουλευτής Β’ Πειραιά»

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/316031/anel-kata-kuritsi-o-dihasmos-apotelei-ethniko-eglima/#ixzz49tAaEXOM

Δεν υπάρχουν σχόλια: