Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Βορίδης: Ό,τι δεν έδωσαν οι άλλοι τα έδωσε ο ιστορικός κληρονόμος του Άρη Βελουχιώτη

Μύδροι Βορίδη εναντίον Τσίπρα και απίστευτο φραστικό μποξ με τον Πολάκη.

Μύδρους εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Μάκης Βορίδης σε ένα κρεσέντο προσωπικής επίθεσης με αφορμή τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου.

Ανεβάζοντας το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη ο βουλευτής της ΝΔ έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν για να τονίσει πως ότι ζήτησαν οι δανειστές από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Λουκά Παπαδήμο και τον Αντώνη Σαμαρά και αρνήθηκαν να τα δώσουν, τα έδωσε με ένα νομοσχέδιο ο Αλέξης Τσίπρας.


«Για τα 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ο Τσάβες της Μεσογείου, ο κομπανιέρο του Μαδούρο, ο οραματιστής του Τσε Γκε βάρα, ο ιστορικός κληρονόμος του Άρη Βελουχιώτη, ο πρωθυπουργός της Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας, αυτός το έκανε», υπογράμμισε ο κος Βορίδης.

Με αιχμή το νέο υπερταμεί
ο, δε, στο οποίο απέδωσε τον τίτλο «Ταμείο του Σόιμπλε» υπενθύμισε με σκωπτική διάθεση τις εποχές που ο Αλέξης Τσίπρας εμφανιζόταν στη Βουλή φορώντας μπλούζα με στάμπα που ανέγραφε «Greece is not for sale».

Και κορυφώνοντας την ανελέητη επίθεσή του απευθύνθηκε προς την πτέρυγα της κυβερνώσας πλειοψηφίας, σημειώνοντας: «Δεν μας έκλεισαν την αξιολόγηση όταν ήμασταν κυβέρνηση γιατί προφανώς είχαν συμφωνήσει με κάποιον. Είχαν συνεννοηθεί όπως αποδείχτηκε. Αυτά που τους αρνήθηκαν όλοι οι προηγούμενοι, είχαν βρει ποιος θα τους τα δώσει ο Αλέξης Τσίπρας. Και το κάνει με τη δική σας συναίνεση. Σας καθιστά υπεύθυνους στο μεγαλύτερο ξεπούλημα και στη χειρότερη προδοτική πράξη που έχει γίνει ποτέ από συστάσεως του ελληνικού κράτους».


Η αναφορά του Μάκη Βορίδη όμως στον Άρη Βελουχιώτη, ήγειρε την αντίδραση της Αλέκας Παπαρήγα, η οποία τον εγκάλεσε να μην παραχαράσσει την ιστορία.

«Συγγνώμη δεν φταίω εγώ. Ο Πολάκης κι ο Σπίρτζης έχουν στο γραφείο τους τη φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη», σχολίασε δηκτικά ο «γαλάζιος» βουλευτής, προκαλώντας τον πάντα αψύ κρητικό Παύλο Πολάκη, ο οποίος έσπευσε να σηκώσει το γάντι και να περάσει στην αντεπίθεση δυναμικά.

«Εγώ έχω στο γραφείο μου τον Άρη Βελουχιώτη ενώ εσείς έχετε φωτογραφηθεί με φωτογραφία του Γιώργου Παπαδόπουλου και λέγατε “να γκρεμίσουμε ό,τι κι όποιον μας σταματήσει”. Για να ξέρουμε τι πολιτισμικό φορτίο κουβαλάει ο καθένας στην καρδιά και το μυαλό του», ήταν η σκληρή απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, που μόλις είχε σημάνει την έναρξη ενός φραστικού μποξ.

Ο κος Πολάκης πάντως προκάλεσε θυμηδία στα έδρανα της αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι «γιατί εμείς κάποια πράγματα τα κάνουμε εκβιαζόμενοι και με το μαχαίρι στο λαιμό και θα τα αλλάξουμε, ενώ εσάς είναι στο DNA σας να τα κάνετε όλα».

«Είμαι τρομερά ανεκτικός στην πολιτική κριτική βρίστε με πείτε μου για Παπαδόπουλους, τσεκούρια, δεν με απασχολούν τα αντιπαρέρχομαι πολιτικά. Μη μου λέτε όμως κουβέντες για ζητήματα ακεραιότητας και εντιμότητας. Εγώ επεσήμανα ένα πραγματικό γεγονός. Χθες ήταν στο γραφείο σας η φωτογραφία του Βελουχιώτη ενώ εσείς μιλάτε για κάτι που έκανα όταν ήμουν 21 χρονών. Δεν είναι γόνιμο να συζητάμε τι κάνατε εσείς κι εγώ τα προηγούμενα 30 χρόνια», κατέληξε ανταπαντώντας ο κος Βορίδης, αφού είχε προηγηθεί ένα αιχμηρό πινγκ - πονγκ έπειτα από υπαινιγμούς του κου Πολάκη εναντίον του βουλευτή για τις αποφάσεις του σχετικά με το Ερρίκος Ντινάν όταν ο δεύτερος ήταν υπουργός υγείας.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/315425/voridis-oti-den-edosan-oi-alloi-ta-edose-o-istorikos-klironomos-tou-ari-velouhioti/#ixzz49JwPNxxk
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/315425/voridis-oti-den-edosan-oi-alloi-ta-edose-o-istorikos-klironomos-tou-ari-velouhioti/#ixzz49JvklzUw
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: