Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Τσακαλώτος: Συμφωνώ με τους θεσμούς για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών φησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστραφεί αναδρομικά το ΕΚΑΣ από χιλιάδες συνταξιούχους που το χάνουν άμεσα, αλλά με αποζημιώσεις


Σύμφωνος με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που ψηφίστηκε με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία από τις λίγες περιπτώσεις όπου συμφωνεί με τους θεσμούς.

«Ο τρόπος να βοηθήσεις τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα στα νησιά δεν είναι μέσω του ΦΠΑ», αλλά μέσω ανάπτυξης, δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι το σωστό είναι να υπάρχουν ενιαίοι φορολογικοί συντελεστές στην επικράτεια.

Η θέση του υπουργού Οικονομικών έρχεται σε αντίθεση με τα όσα έχουν δηλώσει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, οι οποίοι έχουν χαρακτηρίσει την κατάργηση της έκπτωσης στα νησιά ως μέτρο αντισυνταγματικό ή στα όρια της συνταγματικότητας.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/315990/tsakalotos-sumfono-me-tous-thesmous-gia-tin-auxisi-tou-fpa-sta-nisia/#ixzz49t5ljtKw
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: