Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Φίτσο: Το Ισλάμ δεν έχει θέση στη Σλοβακία

Ένα μήνα πριν η Σλοβακία αναλάβει για πρώτη φορά την εξάμηνη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πρωθυπουργός της χώρας σκληραίνει το λόγο του, εν μέσω προσφυγικής κρίσης.

Σκληραίνει την αντι-ισλαμική ρητορική του ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, λίγο παραπάνω από ένα μήνα πριν η χώρα του αναλάβει την εξάμηνη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Ισλάμ «δεν έχει καμία θέση στη Σλοβακία», δήλωσε ο Ρόμπερτ Φίτσο, σημειώνοντας ότι η πολυπολιτισμικότητα πηγαίνει ενάντια στην ίδια την ταυτότητα της χώρας του.
Μιλώντας στο κρατικό σλοβακικό πρακτορείο TASR, ο κ. Φίτσο εξέφρασε το φόβο ότι η άφιξη χιλιάδων μουσουλμάνων θα μπορούσε να απειλήσει το πολιτισμικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο έχει οικοδομηθεί η Σλοβακία.


Ο κ. Φίτσο επανεξελέγη στην πρωθυπουργία μετά τις γενικές εκλογές του Μαρτίου, όπου όμως το κόμμα του έχασε την αυτοδυναμία, με συνέπεια να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται πως η Μπρατισλάβα έχει αρνηθεί να λάβει μέρος στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης 160.000 προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/315907/fitso-to-islam-den-ehei-thesi-sti-slovakia/#ixzz49lYd78QF 


Δεν υπάρχουν σχόλια: