Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Πρωτοφανείς ύβρεις και απειλές από μέλη των Πυρήνων κατά του δικαστηρίου

Κατηγορούμενοι εξύβρισαν και απείλησαν την πρόεδρο Ασημίνα Υφαντή, και φέρονται να της πέταξαν πλαστικά διαχωριστικά. Η πρόεδρος για να αποφύγει τα αντικείμενα έσκυψε κάτω από την έδρα.


Πρωτοφανείς ύβρεις και απειλές εκτοξεύθηκαν από καταδικασμένους ως μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, σήμερα Τετάρτη στον Κορυδαλλό στη δίκη των 28 κατηγορουμένων για το σχέδιο Γοργοπόταμος, το οποίο αφορούσε στην ανατίναξη μέρος του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την απόδραση των καταδικασθέντων μελών της οργάνωσης που αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. 

Κατηγορούμενοι εξύβρισαν και απείλησαν την πρόεδρο Ασημίνα Υφαντή, και φέρονται να της πέταξαν πλαστικά διαχωριστικά. Η πρόεδρος για να αποφύγει τα αντικείμενα έσκυψε κάτω από την έδρα. Οι κατηγορούμενος Χρήστος Τσάκαλος φέρεται μάλιστα να κινήθηκε απειλητικάπρος την έδρα, αλλά παρενέβησαν οι αστυνομικοί. Μάλιστα το δικαστήριο απέβαλλε από τη διαδικασία κάποιους κατηγορούμενους. Η κορύφωση της έντασης ηρθε όταν η πρόεδρος συνέχισε τη διαδικασία ενώ απουσίαζαν τόσο ο συνήγορος του όσο και ο ίδιος. 
Το σχέδιο Γοργοπόταμος, για το οποίο δικάζονται 28 άτομα, αφορούσε στην ανατίναξη μέρος του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την απόδραση των μελών της οργάνωσης που αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Η δίκη έχει ξεκινήσει πριν 3 μήνες, αλλά δεν έχει καταθέσει κανένας μάρτυρας. Η ένταση κυοφορείται εδώ και καιρό, καθώς η πρόεδρος προσπάθησε να συνεχιστεί η δίκη παρά τα κωλύματα των συνηγόρων από την συνεχιζόμενη δικηγορική αποχή. 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/315124/protofaneis-uvreis-kai-apeiles-apo-meli-ton-purinon-kata-tou-dikastiriou/#ixzz491Mbmzyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: