Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

23/5/16

Εύγε Πόντιοι της Νέας Υόρκης - Κατέβασαν τουρκική σημαία· ανέβασαν ποντιακή και ελληνική στο Μανχάταν (φωτο-βίντεο)

Συγκλονιστικές στιγμές έζησαν την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 οι Πόντιοι στη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων, με έπαρση ελληνικής και ποντιακής σημαίας και παράλληλη υποστολή της τουρκικής.



Η συμβολική κίνηση έγινε στην αμερικανική μεγαλούπολη, στην καρδιά του Μανχάταν, για 9η συνεχή χρονιά.
Πόντιοι, μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ & Καναδά, του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης και άλλων ποντιακών φορέων της μητροπολιτικής περιοχής της αμερικανικής πολιτείας, καθώς και ομογενείς διαφορετικής καταγωγής από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τους 353.000 νεκρούς Πόντιους που έχασαν τη ζωή τους στις αρχές του 20ού αιώνα στην Οθωμανική Τουρκία.
Η υποστολή της τουρκικής σημαίας και η έπαρση της ελληνικής και της ποντιακής σημαίας πραγματοποιήθηκε στο Bowling Green Park, στο Κάτω Μανχάταν από τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ & Καναδά Κώστα Τσιλφίδη, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρου Γαλάτουλα και άλλα μέλη των κορυφαίων ομογενειακών οργανώσεων.
Παρουσιάστρια της εκδήλωσης που ανέλαβε για πρώτη φορά η οργανωμένη νεολαία της Παμποντιακής ΗΠΑ & Καναδά, ήταν η Λουίζα Μολοχίδη. Τα μηνύματα της νεολαίας ΗΠΑ & Καναδά εκφώνησαν η Μυροφόρα Καλογερίδη και ο Γιώργος Πετρίδης, ντυμένοι με τις παραδοσιακές ποντιακές στολές. Χαιρετισμούς απηύθυναν μεταξύ άλλων ο νέος γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη δρ Κωνσταντίνος Κούτρα, ο πρόεδρος των «Κομνηνών» Νέας Υόρκης Δημήτρης Μολοχίδης και ο πρόεδρος της Παμποντιακής ΗΠΑ & Καναδά Κώστας Τσιλφίδης.
  • Οι φωτογραφίες είναι από το προφίλ του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης και το μπλογκ iliasketsny.blogspot.gr
  • Διαβάστε περισσότερα για τη Γενοκτονία των Ποντίων και συγκλονιστικές Μαρτυρίες στις σχετικές ενότητες του pontos-news.gr.
http://www.pontos-news.gr/article/150531/katevasan-toyrkiki-simaia-anevasan-pontiaki-kai-elliniki-sto-manhatan-foto-vinteo

Δεν υπάρχουν σχόλια: