Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

«Μελετημένο το σχέδιο τής Ποντιακής γενοκτονίας!»

Τι υποστηρίζει ο κ. Πελαγίδης
Νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής από τους Τούρκους έγινε με βάση μελετημένο σχέδιο παρουσιάζει ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας Ευστάθιος Πελαγίδης. Τα στοιχεία αποτελούν καρπό πολύχρονης ιστορικής έρευνας και ενδυναμώνουν τις προσπάθειες των Ελλήνων να αναγνωριστεί παγκοσμίως η γενοκτονία του Ελληνισμού της Ανατολής.

«Οι Νεότουρκοι είχαν σχέδιο για τη γενοκτονία των Ελλήνων ήδη από το 1909. Αποφάσισαν να το υλοποιήσουν σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη έναν χρόνο μετά. Στο συνέδριο συμμετείχε η "σατανική τριανδρία", που αποτελούνταν από τους Ταλάτ, Ενβέρ και Τζαμάλ. Αρχικά προσπάθησαν να εξοντώσουν τους Ελληνες μέσω της πολιτικής αλλοτρίωσης, επεμβαίνοντας σε θέματα θρησκείας και παιδείας» τονίζει στη «δημοκρατία» ο κ. Πελαγίδης.

«Οταν διαπίστωσαν ότι το σχέδιο αυτό δεν αποδίδει, έθεσαν σε εφαρμογή άλλο μέρος του σχεδίου τους: να εξοντώσουν τους Ελληνες χωρίς να φαίνονται. Μέσω αστυνομικών, στρατιωτικών και πολιτικών οργάνων του τουρκικού κράτους άρχισαν να εκτοπίζουν τους Ελληνες. Τότε έγιναν οι οδοιπορίες λευκού θανάτου, κατά τις οποίες οι Ελληνες αναγκάζονταν να μετακινηθούν υπό άσχημες καιρικές συνθήκες προς άγνωστες κατευθύνσεις. Οι περισσότεροι πέθαιναν» σημειώνει.

Μετά τον ο Α΄ Παγκόσμιο ο Κεμάλ ανέλαβε τον ρόλο του σωτήρα του τουρκικού κράτους. Εστίασε στον Πόντο, καθώς από εκεί απουσίαζαν ελληνικά και συμμαχικά στρατεύματα. «Εκεί έγινε το μεγάλο πείραμα του Κεμάλ. Τα εγκλήματα κατά των Ελλήνων δεν έγιναν από υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά από τα κατώτατα λαϊκά στρώματα που δασκαλεύτηκαν από τον Κεμάλ. Οι Ελληνες ήξεραν το σχέδιο εξόντωσης, αλλά έμειναν στον τόπο τους, έγιναν εθνομάρτυρες» λέει ο καθηγητής.

Ο κ. Πελαγίδης παρουσιάζει τα στοιχεία σήμερα σε πρόγραμμα μαθημάτων Ιστορίας για τον παρευξείνιο Ελληνισμό και τον Ελληνισμό της Β. Ηπείρου.
Θ. Χερχελετζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: