Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Τι σημαίνει Αριστερά

«Με το δεξί» και «όλα να πάνε δεξιά». Δύο φράσεις που μερικοί νομίζουν ότι λέγονται κατά τύχη ή κατά λάθος...
Στο απόσπασμα από την πρόσφατη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή μπορείτε να διαβάσετε πώς διαπράττονται πρώτης τάξεως πολιτικά σφάλματα. Είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ν.Δ.: «Το πρώτο πράγμα το οποίο σπεύσατε να μου πείτε ήταν να με κατηγορήσετε ως νεοφιλελεύθερο! Εσείς, ο γνήσιος αριστερός, που κόβει το αφορολόγητο, που αυξάνει άμεσους και έμμεσους φόρους, που συντρίβει τους χαμηλοσυνταξιούχους, που πλήττει τους πιο αδύναμους, για τους οποίους δήθεν κόπτεται! Αλλά δεν είστε αριστερός! Οπορτουνιστής είστε, που θα κάνει τα πάντα για να κάτσει στην καρέκλα!»
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί τον Τσίπρα ότι δεν είναι αριστερός! Ο αρχηγός της Ν.Δ., θέλοντας να αντικρούσει τα επιχειρήματα του πολιτικού αντιπάλου, επικύρωσε για μία εισέτι φορά την απατηλή αντίληψη περί κυριαρχίας της Αριστεράς στα πεδία της πολιτικής ηθικής και της πνευματικής... καθαρότητας. Αυτή η ιδέα είναι μια θηλιά που έχει περάσει στον λαιμό της κοινωνίας μας εδώ και δεκαετίες!
Καθεστώτα


Τα συμπαραδηλούμενα της τοποθέτησης Μητσοτάκη είναι τα κλασικά παιδαριώδη: Αν ο Τσίπρας ήταν όντως αριστερός, δεν θα έκοβε το αφορολόγητο, δεν θα συνέτριβε τους χαμηλοσυνταξιούχους, δεν θα έπληττε τους πιο αδύναμους. Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και άλλων δεξιών ή δεξιοφανών κομμάτων δεν έχουν βαρεθεί να φιλοτεχνούν αγιογραφίες της αριστερής ιδεολογίας. Κάνουν κριτική στην Αριστερά από τα αριστερά, κατηγορώντας αυτούς που είναι αριστεροί ότι τάχα δεν είναι! Αυτή είναι γκάφα που θα ζήλευε και ο Ιντρις Κάρλος Καμενί, ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας της Μάλαγα, που... μάγεψε τον πλανήτη με το επικό αυτογκόλ του στο ματς της ομάδας του κόντρα στη Βαλένθια.
Κι όμως, ο κ. Τσίπρας, ακριβώς επειδή είναι αριστερός, πράττει όλα αυτά τα αντιλαϊκά ελαφρά τη καρδία. Στα αριστερά καθεστώτα πολλαπλασιάζεται η φτώχεια, γιγαντώνεται η αδικία και οι πολίτες θέλουν να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες. Τα αριστερά καθεστώτα εδραιώνονται στην Ελλάδα επειδή οι ηγεσίες της Δεξιάς είτε δεν μπορούν να διακρίνουν τι είναι αριστερό και τι όχι είτε σκιάζονται να διατυπώσουν την αλήθεια.

Παναγιώτης Λιάκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: