Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Βαρουφάκης: Μετά από συμφωνία με Τσίπρα, απείλησα τους δανειστές με έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, την προσπάθειά του να πιέσει την ΕΚΤ πρόδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος σε συναντηση με τον κ. Ντράγκι στην Φρανκφούρτη είπε στον επικεφαλής της ΕΚΤ: «Μην ακούς τον Βαρουφάκη, θα του προβάλω εγώ βέτο...


«Έπειτα από συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα απείλησα τους Ευρωπαίους δανειστές με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», ισχυρίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που έδωσε σε ομάδα νέων δημοσιογράφων στην ιστοσελίδα «Athens Live». Τονίζει ωστόσο ότι «δεν θα ήταν ωραίο το θέαμα» σε περίπτωση Grexit.


Αναφερόμενος σε μια άγνωστη λεπτομέρεια από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υποστηρίζει ότι ο Μάριο Ντράγκι του είπε: «Σε εκλιπαρώ...»

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, την προσπάθειά του να πιέσει την ΕΚΤ πρόδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος σε συναντηση με τον κ. Ντράγκι στην Φρανκφούρτη είπε στον επικεφαλής της ΕΚΤ: «Μην ακούς τον Βαρουφάκη, θα του προβάλω εγώ βέτο...».

Χαρακτηριζει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «ανίκανο ανθρωπάκο, αστοιχείωτο από πλευράς οικονομικών». 

Για την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Πολ Τόμσεν και την Ντέλια Βελκουλέσκου αναφερει οτι είναι οι μόνοι σοβαροί άνθρωποι.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι η Άνγκελα Μέρκελ λειτουργεί με ορίζοντα τους επόμενους τρεις μήνες και δεν έχει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/314566/varoufakis-meta-apo-sumfonia-me-tsipra-apeilisa-tous-daneistes-me-exodo-tis-elladas-apo-tin-ee/#ixzz48RksoQN7
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: