Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Καζίνσκι: Η Πολωνία δεν θα δεχτεί κανέναν πρόσφυγα στα εδάφη της

O ΥΠΕΣ της Πολωνίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η χώρα του θα εναντιωθεί στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αναγκάζει τα κράτη μέλη να πληρώσουν 250.000 ευρώ για κάθε πρόσφυγα που δεν δέχονται στη χώρα τους βάσει του καταμερισμού του προσφυγικού βάρους, ανάμεσα στις χώρες μέλη.

Κανέναν πρόσφυγα δεν θα δεχθεί η Πολωνία καθώς οι μηχανισμοί της χώρας δεν επαρκούν για να αποτρέψουν μια τρομοκρατική επίθεση λέει ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γιάροσλαβ Καζίνσκι. 

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Πολωνίας πρόσθεσε παράλληλα ότι η χώρα του θα εναντιωθεί στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αναγκάζει τα κράτη μέλη να πληρώσουν 250.000 ευρώ για κάθε πρόσφυγα που δεν δέχονται στη χώρα τους βάσει του καταμερισμού του προσφυγικού βάρους, ανάμεσα στις χώρες μέλη.

«Μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να καταργήσει την κυριαρχία των ασθενέστερων κρατών μελών της ΕΕ. Δεν συμφωνούμε σε αυτό και γι’ αυτό πρέπει να εναντιωθούμε σε αυτό μιας και οι είμαστε οι επικεφαλής αυτής της χώρας. Αυτή είναι η θέση του Πρωθυπουργού και όλων μας. Θεωρούμε ότι το ζήτημα των προσφύγων πρέπει να λυθεί, βοηθώντας τους να πάνε εκτός της ΕΕ» είπε ο Καζίνσκι.


Ο ΥΠΕΣ της Πολωνίας δήλωσε επίσης πως το σύστημα των ποσοστώσεων είναι «ένα κακό σύστημα και δεν έχει κανένα νόημα».

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει στόχο να αναδιανείμει το βάρος της κρίσης των προσφύγων από χώρες όπως η Ελλάδα με την εισαγωγή αυτόματων ποσοστώσεων ασύλου για κάθε κράτος μέλος της ΕΕ. Οι χώρες που αρνούνται, θα αντιμετωπίσουν υποχρεωτικές πληρωμές.

Η ποσόστωση μιας χώρας θα εξαρτάται από τον πληθυσμό της και τον πλούτο της. «Αν η Πολωνία που είναι αντίθετη με την αποδοχή των μεταναστών έχει μια υπάρχουσα ποσόστωση 6.500, θα πρέπει να πληρώσει πάνω από 1.1 δισ. αν αρνηθεί να δεχθεί οποιονδήποτε πρόσφυγα» σύμφωνα με τους Financial Times.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/314217/kazinski-i-polonia-den-tha-dehtei-kanenan-prosfuga-sta-edafi-tis-/#ixzz48AIZbIvN
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: