Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία


Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από την επίθεση δύο αγνώστων τα ξημερώματα της Πέμπτης στη γαλλική πρεσβεία.

Οι δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και αφού πέταξαν μια χειροβομβίδα, τράπηκαν σε φυγή. Η χειροβομβίδα εξερράγη, προκαλώντας τον τραυματισμό του φρουρού που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην είσοδο του κτηρίου. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγο πριν από τις 05.00. Η γαλλική πρεσβεία βρίσκεται πολύ κοντά στη Βουλή (λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 7). Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί που προχώρησαν σε αποκλεισμό των γύρω δρόμων. Πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών συλλέγουν υπολείμματα από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός που εκτελούσε καθήκοντα σκοπού τραυματίστηκε ελαφρά στα πόδια και μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. 

Μια μηχανή εντοπίστηκε στα Εξάρχεια και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστεί. Όπως διαπιστώθηκε, η μοτοσικλέτα είναι κλεμμένη, ωστόσο δεν συνδέεται με τη συγκεκριμένη επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: