Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

13/11/16

«Πυρήνες» με σχέδιο «Νέμεσις» απειλούν πολιτικούς, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, εκδότες, δημοσιογράφους, δικαστές, αστυνομικούς

«Δημιουργούμε παρακαταθήκη φόβου»

Απειλές για επιθέσεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων περιλαμβάνει το νέο κείμενο της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς που φέρει τον τίτλο «Σχέδιο Νέμεσις - Ανοιχτή Πρόταση» και την υποσημείωση: «Όποιος μιλάει για πόλεμο, οφείλει να έχει σχέδιο...»
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «όμως όσο κι αν η εξουσία είναι διάχυτη πάντα θα έχει προϊσταμένους, αξιωματούχους, διευθυντές και ιδιοκτήτες.Ιδιαίτερα σήμερα η ορατότητα των προσώπων της εξουσίας είναι ξεκάθαρη. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, μεγαλοεκδότες, δημοσιογράφοι, δικαστές, αστυνομικοί είναι τα πρόσωπα της εξουσίας. Το Σχέδιο Νέμεσις είναι να χτυπήσουμε αυτά τα πρόσωπα. Το Σχέδιο Νέμεσις είναι η δικιά μας σειρά να κάνουμε το φόβο να μετακομίσει στις αυλές των σπιτιών του εχθρού. Θεωρούμε πως είναι σημαντικό να μεταφέρουμε τις εχθροπραξίες μας, από τα χτυπήματα στα απρόσωπα σύμβολα της εξουσίας στο προσωπικό περιβάλλον του εχθρού, στα σπίτια του, στα γραφεία του, στα μέρη που συχνάζει, στα οχήματα που χρησιμοποιεί».

Επισημαίνουν ακόμη οι συντάκτες του κειμένου: «Γνωρίζουμε πως "ουδείς αναντικατάστατος" για την εξουσία, όμως ξέρουμε πως χτυπώντας προσωπικά έναν από αυτούς, φοβίζεις εκατό. Δημιουργούμε μία παρακαταθήκη φόβου για τους ομοίους του και όποιον τον αντικαταστήσει. Είναι το δικό μας ελάχιστο αντίβαρο στην ισορροπία του τρόμου που διευθύνει ο εχθρός. Στην ισορροπία του τρόμου των εργατικών δολοφονιών από τα αφεντικά, των τυχαίων εκπυρσοκροτήσεων από τους μπάτσους, των χιλιάδων χρόνων φυλακής από τους δικαστές, των ψεμάτων από τους δημοσιογράφους, των νόμων και των διαταγών από τους πολιτικούς. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ο εχθρός έχει ονοματεπώνυμο και διεύθυνση. Χτυπώντας τους αποδεικνύουμε ότι τα πρόσωπα της εξουσίας δεν είναι άτρωτα. Παράλληλα, δεν εγκαταλείπουμε την αναρχική επίθεση στην τύχη μιας περιστασιακής σύγκρουσης με τους μπάτσους. Αντίθετα, μονιμοποιούμε την επανάσταση στην καθημερινή μας ζωή, ανακαλύπτωντας τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τις διαταγές και τις αποφάσεις που κυβερνούν την ύπαρξή μας, μελετώντας τις κινήσεις και τις διαδρομές τους και οργανώνοντας τους δικούς μας πυρήνες επίθεσης που ορίζουν τις απαντήσεις στις προκλήσεις της εξουσίας».

Ακολούθως τονίζουν: «Το Σχέδιο Νέμεσις είναι μια διεθνής πρόταση να φτιάξουμε μια λίστα με τα ονόματα των προσώπων της εξουσίας και να τα χτυπήσουμε στα ασφαλή μετόπισθεν που νιώθουν σιγουριά για τον εαυτό τους... να τους χτυπήσουμε στα ίδια τους τα σπίτια. Η έκρηξη της βόμβας στο σπίτι της εισαγγελέως Γ. Τσατάνη ήταν το πρώτο χτύπημα, η πρώτη πράξη του Σχεδίου Νέμεσις. Μοιραζόμαστε το σχέδιο με όλους τους πυρήνες της FAI-IRF και των αναρχικών της πράξης σε όλο τον κόσμο, θέλοντας να ανοίξουμε έναν διάλογο για τη διάχυση του αναρχικού αγώνα. Και γνωρίζουμε πως ο καλύτερος διάλογος για μια αξιολόγηση μιας δράσης δεν μπορεί παρά να γίνει μέσω μιας νέας δράσης...», ενώ το αφιερώνουν «ξεχωριστά στα μέλη της ΣΠΦ Οικονομίδου Όλγα, Πολύδωρο Γιώργο, Τσάκαλο Γεράσιμο, Τσάκαλο Χρήστο, στην αναρχική συντρόφισσα Σπυροπούλου Αγγελική και στους ιταλούς συντρόφους της FAI Alfredo Cospito και Nicola Gai».
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: