Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

8/11/16


Σάββας Καλεντερίδης: Η Ελλάδα Χώρα υπό Εθνική Κατάρρευση


Προφανώς η αντιμετώπιση της Ελλάδας από τους ξένους και ειδικά από τους γείτονες, χθες από τους Αλβανούς, σήμερα από την Τουρκία, αύριο ποιος ξέρει από ποιον, είναι ανάλογη με την ακτινοβολία που εκπέμπει η χώρα και κυρίως η πολιτική συμπεριφορά των ηγετών της.
Προφανώς, η ακτινοβολία αυτή τα τελευταία χρόνια δεν είναι τέτοια που να δημιουργεί ένα αίσθημα σεβασμού στους ξένους απέναντι σε πρόσωπα και θεσμούς, ακόμα και όταν ξένοι αξιωματούχοι κάνουν δηλώσεις μέσα στην Ελλάδα.

Παράδειγμα οι δηλώσεις του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος, την ώρα που η Τουρκία τοποθέτησε ιμάμη στην Αγία Σοφία προκαλώντας το θρησκευτικό συναίσθημα εκατοντάδων εκατομμυρίων χριστιανών, με χαρακτηριστική αναίδεια και θράσος ευρισκόμενος στην Ελλάδα, μας έκανε μαθήματα δημοκρατίας τονίζοντας την ανάγκη ανέγερσης ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα και στην ανάγκη προστασίας της ενότητας της μειονότητας στη Θράκη, που κινδυνεύει από τον Γκιουλέν.
Αυτός ο αναιδέστατος και θρασύτατος Τούρκος πολιτικός μάλλον πήρε θάρρος από το γεγονός ότι δέχτηκε να τον δει ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, αντί να τον δει ο ομόλογός του και κανείς άλλος. Αυτός ο αναιδέστατος και θρασύτατος πολιτικός δεν παρέλειψε να κάνει μαθήματα δημοκρατίας στη χώρα μας και για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, συνεχίζοντας τον στυγνό εκβιασμό στη πατρίδα μας και την ΕΕ, απαιτώντας την άνευ όρων άρση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, αν δεν θέλουμε να μας πνίξει η Τουρκία με πρόσφυγες και μετανάστες!
Η Ελλάδα είναι υπό εθνική κατάρρευση, με το φαινόμενο αυτό να έχει πάρει απελπιστικές διαστάσεις στο χώρο της πολιτικής και ειδικά σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.
Ανυπόληπτοι οι ίδιοι, ανίκανοι να διαχειριστούν τις τύχες αυτής της δύσμοιρης χώρας, εκπέμπουν την ανυποληψία τους στους ξένους επισήμους που επισκέπτονται την πατρίδα μας, άλλοι από τους οποίους δείχνουν τον οίκτο τους και άλλοι την αναίδειά τους, όπως ο προαναφερθείς Τούρκος υπουργός.
Και όλα αυτά ενώ την ίδια στιγμή η τουρκική κυβέρνηση, συνεχίζει να διατηρεί στρατό κατοχής στην Κύπρο, έχει εισβάλει στη Συρία όπου έχει καταλάβει περιοχή έκτασης 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, διατηρεί στρατό στο ιρακινό έδαφος και απειλεί να εισβάλει στο Ιράκ, και ο σουλτάνος Ερντογάν αμφισβητεί τη συνθήκη της Λοζάνης διεκδικώντας τη Θεσσαλονίκη, τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και ολόκληρη την Κύπρο.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η τουρκική κυβέρνηση αποφασίζει να κλείσει στη φυλακή 15 Κούρδους βουλευτές, παραβιάζοντας κάθε έννοια κράτους δικαίου και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παρασκευή μεσημέρι, που γράφονται αυτές οι γραμμές, κανένα ελληνικό κόμμα, κανένας πολιτικός, πλην του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, δεν έκανε έστω μια δήλωση, για να χρησιμεύσει ως φύλλο συκής στην εθνική μας γύμνια και αιδώ, για το γεγονός αυτό, το οποίο μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει την έντονη την αντίδραση των ΗΠΑ της ΕΕ, της Γερμανίας, της Ιταλίας και μιας σειράς άλλων χωρών.
Η κατάπτωση και η κατάρρευση ασφαλώς δεν περιορίζεται στο χώρο της πολιτικής και των πολιτικών, κυρίως της ηγεσίας. Είναι γεγονός ότι και η κοινωνία έχει αποπροσανατολιστεί, έχει ενστερνιστεί αρχές και ιδεοληψίες που οδήγησαν στην ηθική και πολιτική της κατάπτωση. Όμως, όπως και να ‘χει το πράγμα, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Η περιοχή ανατολικά μας έχει μπει σε μια διαδικασία ρευστοποίησης και ο κίνδυνος η κατάσταση αυτή να επεκταθεί και προς εμάς, ειδικά λόγω της ανευθυνότητας του Ερντογάν και της ανικανότητας των πολιτικών μας ηγετών, είναι και υπαρκτός και ορατός.
Η Ελλάδα, η ελληνική κοινωνία, διαλυμένη από την εξάχρονη κρίση, αποχαυνωμένη και αποπροσανατολισμένη, πρέπει να βρει τη δύναμη να ανασυντάξει τις δυνάμεις της και να ξανασηκώσουμε την πατρίδα μας όρθια.
Η ευθύνη δεν ανήκει στην ομάδα των ανίδρωτων εξουσιομανών του Μαξίμου, ούτε στους γκόλντεν μπόις της Πειραιώς και τους άλλους τυχάρπαστους που παίζουν… πολιτική. Η ευθύνη είναι στις πλάτες των πολιτών, γιατί όπως λέει και ο Σταύρος Καλεντερίδης, το ανώτατο αξίωμα σε μια δημοκρατία, είναι αυτό του πολίτη.
Μένει να διεκδικήσουμε αυτό το αξίωμα που μας ανήκει και να δημιουργήσουμε την πραγματική δημοκρατία.

Σημείωση: Μετά τη συγγραφή του άρθρου ακολούθησαν ανακοινώσεις σχεδόν από όλα τα κόμματα, πλην Ν.Δ. Μάλιστα το απόγευμα του Σαββάτου έγινε και διαδήλωση από το ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόματα της Αριστεράς.
Η ΝΔ στις 10:59 της Κυριακής, 6 Νοεμβρίου, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που ξεκινούσε με την εξής πρόταση:
«Έχουμε κατ´ επανάληψη εκφράσει την ειλικρινή μας συμπαράσταση τόσο στην τουρκική Κυβέρνηση όσο και στον τουρκικό Λαό, μετά από τα απεχθή και βάρβαρα τρομοκρατικά χτυπήματα στη γείτονα χώρα...
Αναρωτιέται κανείς, οι διπλωμάτες που τριγυρίζουν και περιφέρουν το σαρκίον τους στους διαδρόμους της ΝΔ, τι ακριβώς κάνουν; Πώς επιτρέπουν να εκδίδονται τέτοιες επαίσχυντες και άθλιες ανακοινώσεις, που δεν ντροπιάζουν μόνο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ολόκληρη τη χώρα!!!
Αιδώς...
Δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη δημοκρατία και το Pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: