Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Η ακροαριστερά σε δράση!


Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καταδικάζει την επίθεση με μπογιές στον πρόεδρο των ΕΛΠΕ


Καταδικάζει την επίθεση με μπογιές εναντίον του προέδρου των ΕΛΠΕ Στάθη Τσοτσορού και του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργου Σταμπουλή ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «κατάπτυστη ενέργεια» την επίθεση εναντίον τους, ενώ καλεί την τοπική κοινωνία να μην επιτρέψει την επιστροφή σε εποχές όπου «φασιστικές συμμορίες τρομοκρατούν τη δημόσια ζωή».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας:

Εκφράζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την απερίφραστη καταδίκη μας στη φασιστικού χαρακτήρα επίθεση ομάδας τραμπούκων σε βάρος του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Σταμπουλή και του καλεσμένου στο μάθημά του, Στάθη Τσοτσορού, ο οποίος είναι πρόεδρος των ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια). Είναι απίστευτο το ότι αυτή η κατάπτυστη ενέργεια συνέβη στη διάρκεια μεταπτυχιακού μαθήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι αδιανόητο ότι μια φασιστική ομάδα καταλύει με βάρβαρο τρόπο το πανεπιστημιακό άσυλο και διακόπτει μια ακαδημαϊκή λειτουργία. Η δημόσια ζωή της πόλης μας, οι εκδηλώσεις και η λειτουργία του πανεπιστήμιου δεν μπορούν να είναι όμηροι των διαθέσεων κάθε φασιστικής ομάδας που θέλει να επιβάλει την αυθαιρεσία της με τη βία. Καλούμε κάθε θεσμό της κοινωνίας, κάθε μαζικό φορέα της πόλης μας, κάθε δημοκρατικό πολίτη να υψώσουν τείχος προστασίας της δημοκρατίας και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Δεν θα περάσει ο φασισμός, δεν πρέπει η δημοκρατική κοινωνία του Βόλου να επιτρέψει να γυρίσουμε σε εποχές ζούγκλας, όπου φασιστικές συμμορίες τρομοκρατούν τη δημόσια ζωή και καταλύουν τη λειτουργία του πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: