Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Επεισόδια στα Εξάρχεια από τους ακροαριστερούς σταλινοφασίστες του Αριστερού Παρακράτους.

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, καθώς άγνωστοι ρίχνουν βόμβες μολότοφ και πετούν πέτρες και ξύλα σε αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούν με κροτίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο και δεν σταματούν να κάνουν χρήση δακρυγόνων​
Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 20.00 το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική στις οδούς Στουρνάρη και Σολωμού, καθώς και στους γύρω δρόμους. Κάδοι απορριμμάτων έχουν παραδοθεί στις φλόγες, την ώρα που φθορές έχουν προκληθεί σε αυτοκίνητα και καταστήματα της περιοχής. Αρκετοί από τους αγνώστους φορούν κράνη και κουκούλες, και κρατούν σιδερολοστούς και ξύλινα κοντάρια. Η «βροχή» από μολότοφ έχει προκαλέσει πολλαπλές εστίες φωτιάς στο οδόστρωμα.

Εκκωφαντικοί θόρυβοι από τις βομβίδες κρότου λάμψης ακούγονται συνεχώς, την ώρα οι ήχοι από το σπινάρισμα των μηχανών -στις οποίες επιβαίνουν αστυνομικοί που κινούνται προς τα σημεία της έντασης- και το σπάσιμο των μπουκαλιών που περιέχουν το εύφλεκτο υλικό στο πεζοδρόμιο εναλλάσσονται με τον θόρυβο από τις εκπομπές ασυρμάτου της αστυνομίας και τις φωνές διαδηλωτών και αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: