Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

«Κατηγορώ» του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Κούβας

Η άλλη όψη της Κούβας. Αναλυτικά η έκθεση.

Η έκθεση αναλυτικά ΕΔΩ (αγγλικά) 


Ιδιαίτερα επικριτικό για τις ανελεύθερες πρακτικές του καθεστώτος που εγκαθίδρυσε ο Φιντέλ Κάστρο (τις πρακτικές του οποίου συνεχίζει ως πρόεδρος από το 2008 ο αδελφός του Φιντέλ) εμφανίζεται σε πρόσφατη έκθεσή του το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Humans Rights Watch).

«Η κουβανική κυβέρνηση συνεχίζει να βασίζεται σε αυθαίρετες κρατήσεις να παρενοχλεί και να εκφοβίζει τους ανθρώπους που ασκούν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους. Η Κουβανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εθνικής Συμφιλίωσης, μια ανεξάρτητη ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα που τις απόψεις της η κουβανική κυβέρνηση θεωρεί παράνομες, έλαβε περισσότερες από 6.200 αναφορές για αυθαίρετες συλλήψεις από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2015» τονίζει το Παρατηρητήριο.


«Αν και ο αριθμός αυτός αντιπροσώπευε μια μείωση από τον αριθμό των κρατήσεων συγκριτικά με τη δεκάμηνη περίοδο το 2014, εντούτοις παραμένει σημαντικά υψηλότερος από τον αριθμό των ετήσιων κρατήσεων πριν από το 2012» επισημαίνει.


Σύμφωνα με την HRW, παρά την απελευθέρωση των 53 πολιτικών κρατουμένων, σε συνδυασμό με τη συμφωνία για την εξομάλυνση των κουβανοαμερικανικών σχέσεων, δεκάδες ακόμη άνθρωποι παραμένουν στις φυλακές της Κούβας, σύμφωνα με τις τοπικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Παράλληλα, η κουβανική κυβέρνηση εμποδίζει την πρόσβαση στις φυλακές της σε ανεξάρτητες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και οργανώσεις πιστεύουν ότι υπάρχουν περισσότεροι πολιτικοί κρατούμενοι των οποίων τις περιπτώσεις δεν μπορούν να τεκμηριώσου

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/332008/katigoro-tou-paratiritiriou-anthropinon-dikaiomaton-kata-tis-kouvas/#ixzz4R8bsWmsl
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: