Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Αριστερό Παρακράτος


Επεισόδια στον Βόλο μετά την λήξη της πορείας για το Πολυτεχνείο

Επεισόδια εξελίσσονται αυτή την ώρα στο κέντρο του Βόλου και πιο συγκεκριμένα πέριξ του μητροπολιτικού ναού Αγ. Νικολάου, λίγο μετά την λήξη της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μολότοφ, πετροπόλεμος, κρότου λάμψης και συγκρούσεις μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών συνθέτουν αυτή τη στιγμή την έκρυθμη κατάσταση στο κέντρο της πόλης.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεσσαλονίκη: Πυρπόλησαν εκδοτήριο του ΟΑΣΘ στην Καμάρα

Το εκδοτήριο του ΟΑΣΘ που βρίσκεται επί της οδού Ιασωνίδου, στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης πυρπόλησαν το βράδυ της Πέμπτης νεαροί που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, λίγο μετά την πορεία για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου.


------------------------------------------------------------------------------

Πεδίο μάχης η Πατησίων

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο.

Συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, περίπου 100 άγνωστοι που βγήκαν από το κτίριο Γκίνη του Ιδρύματος, που τελεί υπό κατάληψη, πέταξαν βόμβες μολότοφ, καπνογόνα, πέτρες και ξύλα προς στις Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή. 

Νεαροί που βγήκαν από το Ίδρυμα έστησαν οδοφράγματα στην οδό Πατησίων, στην οδό Στουρνάρη και στην οδό Τζωρτζ, χρησιμοποιώντας θρανία και καρέκλες που πήραν από τις αίθουσες του Πολυτεχνείου.

Κάποιοι, μάλιστα, βεβήλωσαν με συνθήματα, έσκισαν και εν τέλει έκαψαν μια ελληνική σημαία.

Όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί εκτός από την Πατησίων και τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

H Aστυνομία έχει προχωρήσει σε 3 συλλήψεις και δύο προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ηράκλειο: Μπογιές και σπασμένες τζαμαρίες στην πορεία για το Πολυτεχνείο

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ιωάννινα: Τραυματίστηκε ο αστυνομικός Διευθυντής κατά την διάρκεια των επεισοδίων


Mε τραύμα στο μέτωπο νοσηλεύεται ο αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ο οποίος δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους, έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου, στις 8 το βράδυ.

Ο άγνωστοι κουκουλοφόροι που δημιούργησαν τα επεισόδια στο τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο πέταξαν εναντίον του αστυνομικού διευθυντή ένα καδρόνι και τον τραυμάτισαν στο μέτωπο. Δέκα λεπτά αργότερα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Αυτή την ώρα η κατάσταση φαίνεται να έχει εκτονωθεί ενώ η αστυνομία κάνει προσαγωγές.

Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν γύρω από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα από κουκουλοφόρους που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών.

Ένας αστυνομικός μεταφέρθηκε τραυματισμένος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ τα επεισόδια επεκτάθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο όπου οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και άρχισαν να πετούν πέτρες και καδρόνια εναντίον των αστυνομικών.

Αυτή τη στιγμή το μπλοκ των κουκουλοφόρων απομακρύνεται από το χώρο των επεισοδίων ενώ παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: