Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

«Μπλόκο» ΣΥΡΙΖΑ στην κλήση Δαβαράκη κι άλλων μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο που υποστηρίζει ότι ο Νίκος Παππάς χρηματοδοτούσε την ιστοσελίδα του ακόμη και όντας στην κυβέρνηση. Ένταση λόγω διαφωνίας ΣΥΡΙΖΑ με την κλήση νέων μαρτύρων. Αποχώρηση Δημήτρη Καμμένου σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Μπουρλότο» έβαλε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ η άρνηση της πλειοψηφίας στο αίτημα της αντιπολίτευσης για την κλήση σε ακρόαση του δημοσιογράφου, Άρη Δαβαράκη, καθώς και άλλων μαρτύρων σχετικά με τις δανειακές συμβάσεις του ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ όπως η Ελευθεροτυπία και το ΑΛΤΕΡ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «μπλόκαραν» τη διαδικασία, καταβάλλοντας σαφή προσπάθεια να κλείσει άρον άρον ο κατάλογος των μαρτύρων με την επίκληση της διορίας που έχει η Επιτροπή για να καταθέσει πόρισμα, γεγονός που προκάλεσε ένταση, με τον Δημήτρη Καμμένο μάλιστα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες να αποχωρεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σημειώνεται ότι ο Άρης Δαβαράκης είναι ο δημοσιογράφος, που υποστηρίζει ότι ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, χρηματοδοτούσε την ιστοσελίδα που διαχειριζόταν portal.gr μέχρι και λίγο πριν το δημοψήφισμα, έδινε τη «γραμμή» και το site λειτουργούσε συχνά από το γραφείο του ίδιου.

Υποχρεωτικά ο πρόεδρος της επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία, από την οποία προέκυψε οριακή πλειοψηφία 11 - 10 των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έναντι εκείνων της αντιπολίτευσης με τους οποίους συντάχθηκε και ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, αποχωρώντας στη συνέχεια εκνευρισμένος από την εξέλιξη.

«Αποχώρησα προσωρινά γιατί δεν μπορεί να λαμβάνεται απόφαση ότι κλείνει ο κατάλογος των μαρτύρων ενώ προκύπτει από την εξέταση των εγγράφων ανάγκη κλήσης κι άλλων προσώπων. Εγώ έχω έγγραφα ότι οι ορκωτοί λογιστές που έλεγξαν το ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει και οι πέντε ένα πόρισμα, ενώ έκαναν έλεγχο σε ξεχωριστά κομμάτια και δεν είχαν γνώση των υπολοίπων. Διαπιστώνονται παραβιάσεις με τα παραστατικά και δεν μπορεί να κλείνουμε το θέμα», σχολίασε ο Δ. Καμμένος, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και πρόσθεσε: «Εμένα δεν μου επιτρέπει η συνείδησή μου να πω δεν καλώ άλλο μάρτυρα για να προλάβω την προθεσμία». 

Ξεκαθάρισε πάντως πως ο ίδιος διαφωνούσε με την κλήση του Άρη Δαβαράκη, αλλά ταυτοχρόνως και με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να αποκλείσει άλλους μάρτυρες όπως δύο ορκωτοί λογιστές και ο πρώην οικονομικός υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/331818/bloko-suriza-stin-klisi-davaraki-ki-allon-marturon-stin-exetastiki-epitropi/#ixzz4QwaEoTwP

Δεν υπάρχουν σχόλια: