Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Η εξόριστη αδελφή του Κάστρο δεν σκοπεύει να πάει στην κηδεία του

Η Χουανίτα Κάστρο - αδελφή του πατέρα της επανάστασης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, που απεβίωσε την Παρασκευή - η οποία ζει εξόριστη στο Μαϊάμι από τη δεκαετία του '60, ξεκαθάρισε χθες ότι δεν θα πάει στην κηδεία του αδελφού της.

«Λόγω των νοσηρών φημών κατά τις οποίες θα πάω στην Κούβα για την κηδεία, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ουδέποτε επέστρεψα στη νήσο, ούτε σχεδιάζω να το κάνω», ανέφερε η Κάστρο σε μια γραπτή δήλωσή της που δημοσίευσε η εφημερίδα Nuevo Herald.

«Δεν χαίρομαι για τον θάνατο κανενός ανθρώπου, πολύ λιγότερο όταν πρόκειται για κάποιον που έχει το αίμα μου και το επώνυμό μου (...) Ούσα αδελφή του Φιντέλ, βιώνω αυτές τις στιγμές την απώλεια ενός ανθρώπου που ήταν αίμα μου», πρόσθεσε.

Η είδηση του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο, σε ηλικία 90 ετών, έγινε δεκτή με αγαλλίαση και πανηγυρισμούς από πολλά μέλη της κοινότητας των κουβανών εξόριστων στο Μαϊάμι.

Ο Φιντέλ και ο νυν πρόεδρος της Κούβας, ο Ραούλ, είναι γόνοι μιας οικογένειας με συνολικά επτά παιδιά. Από αυτά η Χουανίτα, γεννημένη το 1933, ήταν η μόνη η οποία είχε καταγγείλει δημόσια το καθεστώς.

Η Χουανίτα Κάστρο ζει εξόριστη στο Μαϊάμι από το 1964, από όπου επικρίνει συχνά το καθεστώς στην Αβάνα. Με κωδική ονομασία «Ντόνα», είχε συνεργαστεί με τη CIA σε διάφορα σχέδια με σκοπό την ανατροπή του αδελφού της, όπως έχει αναγνωρίσει η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: