Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Επίσκεψη Γιάννη Βρούτση στα Μεταλλεία Χρυσού στις Σκουριές


Της Άντζελας Πεΐτση

Με τους εργαζόμενους των Μεταλλείων Χρυσού στις Σκουριές, συναντήθηκε ο πρώην Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του, στη Χαλκιδική. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Βουλευτής ΝΔ Κυκλάδων, ενημερώθηκε αναλυτικά από τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την πορεία της Επένδυσης, τις συνθήκες εργασίας και τις θέσεις απασχόλησης στο εν λόγω έργο. 

Θα πρέπει να τονιστεί στο σημείο αυτό πως οι Σκουριές αποτελούν ένα από τα πιο καίρια έργα της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική και στο υπέδαφος της περιοχής βρίσκεται ένα από σημαντικότερα και πλουσιότερα διεθνώς αναγνωρισμένα κοιτάσματα χαλκού και χρυσού.

Ο Τομεάρχης ΝΔ Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, σε δηλώσεις του, αποκλειστικά στο zougla.gr, υπογράμμισε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι διαχρονικά και σταθερά προσανατολισμένη στη διαμόρφωση ενός ευνοϊκού ελκυστικού κλίματος, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Είναι οι δύο ακρογωνιαίοι λίθοι έτσι να διαμορφωθεί το κατάλληλο περιβάλλον ανάπτυξης στη χώρα μας, μέσα από το οποίο θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Οι άνθρωποι θα βρουν δουλειά, θα διασφαλιστεί εισόδημα και θα διασφαλιστεί αγοραστική δύναμη για όλους τους Έλληνες». 

Ο Πρώην Υπουργός παράλληλα τόνισε: «Η επένδυση στις Σκουριές αποτελεί «εμβληματικού» χαρακτήρα επένδυση. Αποδεικνύει από τη μία μεριά, τη σταθερή βούλησή μας, να έρθουν χρήματα στην Ελλάδα και να επενδυθούν αλλά κι από την άλλη πλευρά, την εχθρότητα του ΣΥΡΙΖΑ για τις επενδύσεις και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Αυτό κι επιβεβαιώνει, πως με ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της χώρας, κανένας δε θα φέρει ούτε ένα ευρώ για να επενδύσει στην Ελλάδα». 

Οι εργαζόμενοι

Για την πορεία της επένδυσης μίλησε στο zougla.gr ο Πρόεδρος Εργαζομένων του Σωματείου Ολυμπιάδος «Στοά 59», Νίκος Παναρλής και τόνισε: «Τις θέσεις εργασίας, θα τις χαρακτήριζα ως ικανοποιητικές. Σήμερα, δουλεύουν περίπου 2.200 εργαζόμενοι και ταυτόχρονα περιμένουν την άδεια της μεταλλουργίας από τους βασικούς επενδυτές, ώστε ξεκινώντας και οι εργασίες γι’ αυτό το κομμάτι, θα προσληφθούν αυτόματα άλλα 500 άτομα. Πιστεύουμε λοιπόν, πως η Επένδυση θα φτάσει στη δημιουργία 3.000 θέσεις εργασίας. Περιμένουμε κι ευελπιστούμε από τον καινούριο Υπουργό, να «κάνει» τα πράγματα λίγο πιο θετικά από τον προκάτοχό του. Όπως τώρα, που μας έδωσε μία μικρή άδεια στο Εργοστάσιο στις Σκουριές για την επέκταση του «πλυντηρίου», μια σχετικά «καλή άδεια». Ωστόσο, πρέπει να σας πω, πως περιμένουμε κι άλλες τέτοιες ενέργειες από το νέο Υπουργό, θέλοντας να πιστεύουμε πως θα έχουμε θετικές εξελίξεις».

Και υπογράμμισε: «Η γενικότερη επένδυση, έχει αναβαθμίσει την ιδιαίτερα την περιοχή. Αν αναλογιστεί κάποιος πως δουλεύουν ήδη περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι μαζί με τα παρεμφερή επαγγέλματα, όλα αυτά δίνουν μία μεγάλη οικονομική τόνωση στην τοπική οικονομία και την κοινωνία».

Διακρίσεις

Με δύο νέες διακρίσεις ξεχώρισε η Ελληνικός Χρυσός στην τελετή των «Hellenic Responsible Business Awards», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τον περασμένο μήνα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», η αναγνώριση της στρατηγικής της δέσμευσης για την προστασία του περιβάλλοντος ήρθε με το SILVER βραβείο, στην κατηγορία «Διαχείριση Φυσικών Πόρων», για την προσήλωση της, στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και στην ορθή διαχείριση τους με στόχο την μηδενική περιβαλλοντική επιβάρυνση. 
Η εταιρική πολιτική της, έχει επικυρωθεί και μέσω των πιστοποιήσεων IS0 14001 για την εφαρμογή του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και ISO 50001 για το Energy Management System.
Ακολούθησε, η διάκριση με το BRONZE βραβείο, στην κατηγορία «Εκπαίδευση / Υποτροφίες (Μεγάλη επιχείρηση)», ως επιβράβευση για τα Προγράμματα υποστήριξης των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας.

«Με τριακόσιους και πλέον φοιτητές να απασχολούνται κάθε χρόνο στα Μεταλλεία Κασσάνδρας θέτουμε τον πήχη ψηλά στη στήριξη της νέας γενιά επιστημόνων που αναζητά ευκαιρίες στην ελληνική αγορά εργασίας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από υπευθύνους της επιχείρησης.
Τα Responsible Business Awards είναι ένας νέος θεσμός που επιβραβεύει το έργο των Υπεύθυνων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, οι οποίες με τις δράσεις τους συνεισφέρουν προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης. 

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, επεσήμανε με αφορμή τις δύο αυτές διακρίσεις: «Αειφόρος ανάπτυξη για εμάς σημαίνει ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της δραστηριότητας μας και συνεχής συνεισφορά προς την κοινωνία. Αυτοί είναι οι δύο βασικοί πυλώνες του σχεδιασμού μας για την μεταλλευτική ανάπτυξη στη Χαλκιδική και σήμερα αποσπάσαμε διακρίσεις και για τους δύο! Οι δεσμεύσεις μας είναι πλέον γνώστες και η τήρηση τους αναμφισβήτητη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: