Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΗΠΑ: Πανηγυρισμοί και πυροτεχνήματα στο Μαϊάμι για το θάνατο του Κάστρο (vids)

Ένας μεγάλος αριθμός Αμερικανοκουβανών μαζεύτηκαν έξω από το εστιατόριο Versailles στη «Μικρή Αβάνα» με κουβανικές σημαίες με αποτέλεσμα να κλείσουν οι γύρω δρόμοι

«Οι χοροί καλά κρατούν» το Σάββατο στο Μαϊάμι της Φλόριδας για το θάνατο του ιστορικού – όσο και αμφιλεγόμενου – ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο. Σημειώνεται ότι η Φλόριδα ήταν το καταφύγιο όλων των αντικαθεστωτικών Κουβανών προσφύγων. Το Μαϊάμι είναι κατάφωτο από πυροτεχνήματα, ενώ οι πανηγυρισμοί είναι έξαλλοι. 

Με το που μαθεύτηκε η είδηση του θανάτου του Κάστρο ένας μεγάλος αριθμός Αμερικανοκουβανών ξεχύθηκαν στους δρόμους με τα οχήματά τους κορνάροντας μανιωδώς και συγκεντρώθηκαν έξω από το εστιατόριο Versailles στη «Μικρή Αβάνα» με κουβανικές σημαίες με αποτέλεσμα να κλείσουν οι γύρω δρόμοι. Χορεύουν, τραγουδούν και αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλον. 

«Περιμέναμε να συμβεί πολύ καιρό αυτό» δηλώνουν, κάποιοι εξ αυτών συγκινημένοι. «Ελευθερία» φωνάζουν κάποιοι άλλοι. «Party time Cuba!» (Ώρα για πάρτι Κούβα) δηλώνουν ενθουσιωδώς κάποιοι άλλοι, ευελπιστώντας ότι ο θάνατος του Κάστρο θα καταφέρει και το τελικό πλήγμα στο κομμουνιστικό καθεστώς. 


Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/331995/ipa-paniguria-kai-purotehnimata-sto-maiami-gia-to-thanato-tou-kastro-vids/#ixzz4R8j5CAfP
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: