Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδώσει στην Ελλάδα στο έλεος του Ερντογάν

Προειδοποίηση πως η Ελλάδα είναι εκτεθειμένη εάν η Τουρκία αποφασίσει να αποσυρθεί από την συμφωνία με την Ε.Ε. για το προσφυγικό, λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα νησιά, απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.


Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στελεχώσει τις επιτροπές που εξετάζουν τα αιτήματα ασύλου με στελέχη της άκρας αριστεράς, με αποτέλεσμα όλοι οι αφιχθέντες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου χαρακτηρίζονται πρόσφυγες, κατήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Άμυνας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.


Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως οι αποφάσεις των επιτροπών παίρνουν πολύ χρόνο και στην πράξη υπερφορτώνουν τα νησιά, με συνέπεια η Ελλάδα να είναι εκτεθειμένη σε αθρόες νέες αφίξεις εάν η Τουρκία αποφασίσει να αποσυρθεί από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό.

«Έχουν παραδώσει τη χώρα μας στο έλεος του [τούρκου προέδρου] Ερντογάν. Εάν ο Ερντογάν ανοίξει τη στρόφιγγα δεν ξέρουμε τι θα γίνει», είπε.

Εκτίμησε δε ότι η κατάρρευση της ευρω-τουρκικής συμφωνίας για τις προσφυγικές ροές είναι πιθανή, με δεδομένο ότι η Ε.Ε. δύσκολα θα δώσει στην Τουρκία την απελευθέρωση των ταξιδιωτικών βίζα που ζητά.

Στον απόηχο των επεισοδίων στο καταυλισμό της Σούδας στη Χίο, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως πρώτη προτεραιότητα είναι να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που φιλοξενούνται στα νησιά, και στη συνέχεια να γίνει ταχύτερος και καλύτερος διαχωρισμός ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Αν οι αιτούντες κριθούν πρόσφυγες μπορούν πάρουν τα χαρτιά τους και να συνεχίσουν το ταξίδι τους, εάν όμως είναι μετανάστες πρέπει να μπουν σε κλειστά κέντρα φιλοξενίας έως ότου να επαναπροωθηθούν στις πατρίδες τους, είπε.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/331330/georgiadis-o-suriza-ehei-paradosei-stin-ellada-sto-eleos-tou-erdogan/#ixzz4QXNjauGv
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: