Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Επανάσταση έκανε ο Φιντέλ Κάστρο για πάρτη του

Ψόφησε ο Φιντέλ Κάστρο. Δεν έχασε τίποτα η ανθρωπότητα με το ψόφο ενός ακόμα κτήνους της εξουσίας. Ο μεγάλος επαναστάτης ανέτρεψε στην Κούβα το 1959 τον δικτάτορα Μπατίστα και έστησε αυτός το δικό του προσωπικό καθεστώς, ολοκληρωτικό και φασιστικό, για 50 χρόνια.

Επαναστατική και η απόφαση του δικηγοράκου στα νειάτα του Φιντέλ Κάστρο να παραδώσει το 2008 τα κλειδιά της Κούβας στον...αδελφό του. Επαναστατική και ελέω Θεού Φιντέλ η εντολή, όταν πια τον είχαν σακατέψει ο καρκίνος και τα προβλήματα υγείας του. Έτσι έγινε η... ανανέωση στην κουβανική επανάσταση, η εξουσία παραχωρήθηκε στον τότε 77χρονο αδελφό του Φιντέλ, τον Ραούλ Κάστρο.


Έχει περάσει στα ψιλά, σχεδόν δεν αναφέρεται ότι ο Φιντέλ Κάστρο από 5 χρονών μέχρι να πάει στο πανεπιστήμιο της Αβάνα να σπουδάσει νομικά, ήταν για 14 χρόνια σε ιησουίτικο σχολείο, εκεί πήρε τα μαθήματα του σκληροπυρηνικού χριστιανισμού, για να εξελιχθεί σε επαναστάτη με τη σημαία της αλλαγής του κόσμου.

Γραμματέας του κομουνιστικού κόμματος Κούβας ο Φιντέλ Κάστρο, έγινε και πρόεδρος του κράτους και αρχηγός του στρατού. Ο κόσμος, όμως, ο λαουτζίκος της Κούβας δεν σκεπτόταν τίποτα άλλο παρά τη δική του επανάσταση, δηλαδή πότε θα αξιωθεί να την κοπανήσει από την πατρίδα διότι υπέφερε με τον Φιντέλ Κάστρο στο κουμάντο.

Το 1980 ο Κάστρο υποχρεώθηκε να ανοίξει τα σύνορα, από την επαναστατική οργή του λαού, και με τη μία εγκατέλειψαν την Κούβα δεκάδες χιλιάδες. Η πρώτη οργανωμένη επαναστατική εξέγερση ενάντια στο επαναστατικό καθεστώς έγινε το 1994 κι ένα ακόμα κύμα χιλιάδων Κουβανών δραπέτευσε, πάντα προς τις αντεπαναστατικές Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: