Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

15/11/16


Χωρίς καμία υπερβολή, έχουμε μπλέξει - Έχουν πείσει τον Ερντογάν ότι είναι ο νέος Μωάμεθ ο Πορθητής


Του Σάββα Καλεντερίδη 
Στο άρθρο μας της Παρασκευής παρουσιάσαμε ορισμένα στοιχεία, που εξηγούν μέχρι ένα βαθμό στην πολιτική συμπεριφορά του Ερντογάν, σε επίπεδο ψυχολογίας.
Σήμερα θα μπούμε στο «ψαχνό», παρουσιάζοντας μερικά στοιχεία από βιβλίο του Φερντί Γιλμάζ, που κυκλοφόρησε το 2012 στην Τουρκία, με τίτλο «Τα 29 Θαύματα της Ιερής Πόλης Κωνσταντινούπολης».
Στο βιβλίο του ο συγγραφέας αναφέρεται στον συμβολικό και σημαδιακό αριθμό «29», που σφράγισε την πορεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και των Τούρκων.
Ο συγγραφέας όμως το πήγε παραπέρα, για να μην πούμε ότι το «τερμάτισε»!
Γράφει ότι εκείνες οι ιστορικές μορφές του τουρκικού έθνους που έχουν ταυτιστεί περισσότερο με τον αριθμό «29», είναι ο Μωάμεθ τον Πορθητής και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Ο Μωάμεθ εκπόρθησε και κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη, εφαρμόζοντας στίχο την 48ης σούρα του Κορανίου, που αφορά την «άλωση» και αποτελείται από 29 στίχους!
Τώρα αφήνω τον συγγραφέα να... εκφραστεί:
"Βλέποντας τις επιτυχίες του Ερντογάν, παρατηρούμε ότι αυτές έγιναν επειδή είχε την υποστήριξη του Αλλάχ. Ο Προφήτης είπε ότι η Κωνσταντινούπολη πρέπει οπωσδήποτε να αλωθεί και ο στρατός που θα την αλώσει, θα είναι ωραίος στρατός, με ωραίο διοικητή. Η Κωνσταντινούπολη αλώθηκε με τη νομοτέλεια του αριθμού 29. Σήμερα υπάρχει η δεύτερη άλωση και πάλι με τη νομοτέλεια του αριθμού 29. Αυτή συνεχίζει να επηρεάζει τις εξελίξεις μέχρι σήμερα».
Το συνεχίζει ο συγγραφέας:
«Ο Πορθητής πέρασε στην Ιστορία με το όνομα αυτό, επειδή άλωσε την Κωνσταντινούπολη. Το ίδιο και ο Ερντογάν, που έγινε δήμαρχος το 1994. Αν προσθέσουμε 29 χρόνια, μας κάνει 2023, που είναι ο εθνικός στόχος του Ερντογάν. Το 2003 είναι η χρονιά που έγινε πρωθυπουργός, αν προσθέσουμε 29 χρόνια, μας κάνει 2032, που στο ημερολόγιο του Ισλάμ, είναι το έτος 1453, η χρονολογία άλωσης της Πόλης. Τώρα, ξεκίνησε μια νέα επιχείρηση άλωσης».
Συνεχίζοντας την παράθεση του κοινού δεσμού που συνδέει Πορθητή και Ερντογάν, ο συγγραφέας μας λέει:
«Ο Πορθητής γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του 1432 και κατέλαβε την Πόλη τις 29 Μαΐου του 1453. Η Πόλη πολιορκήθηκε 28 φορές και αλώθηκε την 29η! ο Μωάμεθ ήταν ο 7ος σουλτάνος, ακολούθησαν άλλοι 29 και διαλύθηκε η αυτοκρατορία. Η Τουρκική Δημοκρατία ιδρύθηκε τις 29 Οκτωβρίου, ο Ερντογάν είναι ο 29οςΠρωθυπουργός της Τουρκίας. Όταν ο Ερντογάν ήταν υποψήφιος για πρώτη φορά, το 2003, πήρε ποσοστό 34.29%, που μεταφράζεται με αναγωγή στο σύνολο των κατοίκων, σε 10.808.229 ψήφους. Το 'One minute' στο Νταβός, το είπε τις 29 Ιανουαρίου. Η γέννηση των εγγονών του Ερντογάν και ο θάνατος του πατέρα και του μεγάλου του αδελφού, σφραγίζονται με τον αριθμό 29. Ο Πορθητής έμεινε στο θρόνο 29 χρόνια, όπως και ο πατέρας του, Μουράτ ο Β΄. Τα παιδιά και τα εγγόνια του Πορθητή, γεννήθηκαν κι αυτά 29 του μηνός.
Ακόμα και σήμερα, η νομοτέλεια του αριθμού 29, που τον συνδέει με τη μοίρα του Μωάμεθ, συνεχίζει να καθορίζει τη μοίρα και την πορεία του Ερντογάν, ως τον δεύτερο Πορθητή. Το 2032, που συμπληρώνονται 29 χρόνια διακυβέρνησης του Ερντογάν, η Τουρκία θα είναι η πρώτη δύναμη στον κόσμο. θα έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη άλωση. Η μοίρα των δυο μεγάλων ανδρών είναι κοινή και συνδέεται με τον αριθμό 29 και με την Κωνσταντινούπολη. Ο ηγέτης αυτής της δεύτερης άλωσης, θα είναι ο Ταγίπ Ερντογάν, που θα είναι ο Πορθητής του κόσμου».
Μπορεί κάποιοι αναγνώστες μας να χαμογελάσουν ή και να θεωρήσουν αστεία τα όσα αναφέρονται παραπάνω, τα οποία υπογραμμίζουμε ότι είναι πιστή μετάφραση από άρθρο που βασίζεται στο βιβλίο του Φερντί Γιλμάζ, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι πιο ξανθός από... Σουηδός!
Όμως η κατάσταση δεν είναι ούτε αστεία, ούτε για γέλια

Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν έχει ταυτιστεί με τον Μωάμεθ τον Πορθητή και αυτό ήταν μια διαπίστωση που προηγήθηκε του εντοπισμού του συγκεκριμένου βιβλίου. Δηλαδή πρώτα εντοπίσαμε στη συμπεριφορά του τα σημάδια και μετά αναζητήσαμε σχετικά άρθρα και πέσαμε στο συγκεκριμένο βιβλίο.
Καλό είναι λοιπόν, όσοι αναλύουν ψυχολογικά τον Ερντογάν αλλά και εκείνοι που αναλύουν την πολιτική του συμπεριφορά, να λάβουν υπ’ όψιν και τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο κατάξανθος Φερντί Γιλμάζ.
Ναι, ο Ερντογάν θέλει να γίνει ο Δεύτερος Πορθητής. 
Δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη δημοκρατία και στο Pontos-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: