Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Η κουβανική ευκαιρία της ενοχικής Δεξιάς

Μέγας διαγωνισμός συγγραφής εγκωμιαστικού άρθρου, νεκρολογίας, απότισης φόρου τιμής στον εκλιπόντα ηγέτη της μπανάνα Κουβάνα Φιντέλ Κάστρο
Ολοι οι ενδιαφερόμενοι πολιτευτές που ειδικεύονται στην ψύχραιμη στάση και έχουν μελετήσει, διό και εκτιμήσει, άρα και τιμούν «τους αγώνες και τις θυσίες της Αριστεράς»*, καλούνται να συμμετάσχουν στον μεγάλο πανελλήνιο διαγωνισμό επίδειξης εμπράκτου συγκινήσεως και συντριβής για τον αδόκητο χαμό του μεγίστου δημοκράτου τυράννου της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.
Το μέγα έπαθλο (ευγενικός χορηγός του οποίου είναι το καθεστώς που χρεοκόπησε την Ελλάδα) είναι α) δικαίωμα συμμετοχής σε τηλεοπτικό πάνελ σταθμού πανελληνίου εμβελείας και β) ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, όπου θα ακουστεί ο ήχος σπατ-σπατ, από εγνωσμένης αριστεροφροσύνης πολιτικό. Φόρμες υποβολής συμμετοχής στον διαγωνισμό διατίθενται στα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ (ζητήστε τον κ. Κουτσούμπα).


Τα γραπτά θα βαθμολογηθούν από μια τριμελή επιτροπή απαρτιζόμενη από εν μέλος της ΚΝΕ, έναν βετεράνο της ΟΠΛΑ και από ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος. Ολοι οι διακριθέντες θα κερδίσουν μία συνδρομή στο περιοδικό «Κομμουνιστική Επιθεώρηση», μια μπαλαλάικα κι ένα πούρο κοχίμπα.
*Η παράδοση του εξευμενισμού της Αριστεράς, που έχει σχηματιστεί τα τελευταία τεσσαράκοντα χρόνια στα δεξιά ήθη, δεν αποτελεί έναν άκαρπο, ανωφελή άγραφο νόμο πολιτικού αυτοχειριασμού. Ούτε είναι μια ατραπός η οποία οδηγεί την παράταξη στο βάραθρο της ανυποληψίας και τη χώρα στην καταστροφή.

Αντιθέτως, ουδείς ενοχικός τζουτζούκος της Κεντροδεξιάς έχασε όντας ευγενικός και συμπεριφερόμενος με γλυκερό, εμετικά ευγενικό τρόπο σε κόμματα, οργανώσεις και πρόσωπα που σκυλοβρίζουν ό,τι δήλωνε πως υπολήπτεται η Δεξιά. Δεν είναι λίγο άλλωστε να κατορθώνεις να αποσπάς ένα βεβιασμένο, μισό χαμόγελο από εκπρόσωπο ακροαριστερής φράξιας σε τηλεοπτικό πάνελ. Ούτε μπορεί να θεωρηθεί ασήμαντο, αμελητέο, περιττό να υπάρχει για τον ενοχικό κεντροδεξιό τζουτζούκο σχεδόν ευμενές ή έστω ουδέτερο μονόστηλο σε αριστερή εφημερίδα!

Η αναγνώριση και η καταξίωση στη Δεξιά περνάνε από το ψιλό κόσκινο των ειδικών επιστημόνων του ιστορικού υλισμού, του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας και των νοσταλγών των μεθόδων εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων του Λαβρέντι Μπέρια, του Ιωσήφ Στάλιν, του Πολ Ποτ, του Νικολάε Τσαουσέσκου και του Ενβέρ Χότζα.
Παναγιώτης Λιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: