Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

11/2/16

Όνειδος - Και η Αυστραλία εξαγοράστηκε με τα ματωμένα λεφτά των Τούρκων

Αυστραλία: Τουρκική οργάνωση, εταίρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε αντιρατσιστική εκστρατεία! 

Ανατριχίλα έχει προκαλέσει στους κόλπους των απογόνων θυμάτων Γενοκτονίας στην Αυστραλία αλλά και αλλού όπου έγινε γνωστή, η είδηση ότι η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αυστραλίας επέλεξε ως εταίρο της στην αντιρατσιστική εκστρατεία της μια οργάνωση Τούρκων, την ΑΤΑΑ, που θεωρείται ξεκάθαρα αρνητής των γενοκτονιών.



Με τη στάση της αυτή, το κορυφαίο σώμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αυστραλία υιοθετεί την πολιτική της άρνησης, σημειώνει χαρακτηριστικά το Κέντρο Πηγών Ελληνικής Γενοκτονίας (GGRC).
Το Κέντρο επισημαίνει ότι σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι Τούρκοι, μεταξύ των οποίων, ο νομπελίστας Ορχάν Παμούκ μιλούν για την Αρμενική Γενοκτονία, η απόφαση της αυστραλιανής Επιτροπής είναι «εξωφρενική». Ακόμα και σήμερα στην Τουρκία, θυμίζει, και μόνον ο δημόσιος λόγος για Αρμενική Γενοκτονία μπορεί να οδηγήσει αυτόν που τον εκφέρει στη φυλακή.
Η επιλογή της Επιτροπής όμως προσβάλλει κατάφωρα όλα τα μέλη της ελληνικής και της ασσυριακής κοινότητας που έχουν στους κόλπους τους απόγονους θυμάτων γενοκτονίας.
Σύμφωνα με δημοσιεύμα του αυστραλιανού Τύπου, η τουρκική ΑΤΑΑ βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με την επίσημη τουρκική κυβέρνηση· αρνείται ότι διεπράχθησαν γενοκτονίες και θεωρεί ότι οι «ισχυρισμοί» για τις οργανωμένες, μαζικές σφαγές των Αρμενίων θα πρέπει να εξεταστούν σε διμερές επίπεδο, μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας.  
Το Κέντρο Πηγών Ελληνικής Γενοκτονίας καλεί τους πολίτες να υποβάλουν διαμαρτυρία στην Επιτροπή στον σύνδεσμο: https://www.humanrights.gov.au/complaints/make-complaint
http://www.pontos-news.gr/article/146718/aystralia-toyrkiki-organosi-etairos-tis-epitropis-anthropinon-dikaiomaton-se

Δεν υπάρχουν σχόλια: