Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

23/2/16

Ο Γ. Παπαχρήστος αποκαλύπτει: «Μαϊμού η περίφημη μελέτη Φλωρεντίας-Στηρίχθηκε σε συριζαίους δημοσιογράφους»

Σε αποκαλύψεις προέβη ο δημοσιογράφος στην εφημερίδα “Τα Νέα” Γιώργος Παπαχρήστος σχετικά με την περιβόητη μελέτη της Φλωρεντίας για τα τηλεοπτικά κανάλια, στην οποία βασίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει πως “η μελέτη στηρίχθηκε σε συριζαίους δημοσιογράφους” και τη χαρακτηρίζει “μαϊμού”.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ:
«Τα άτομα που βρίσκονται πίσω από αυτή τη μελέτη μόνο άγνωστα δεν είναι στον Σύριζα.
Επικεφαλής του Ινστιτούτου είναι η Μαρία Λουίζα Στάσι, η οποία όχι μόνο έχει επαφές με τον Σύριζα και ασχολείται με τα της Ελλάδας, αλλά έχει και ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα. Η ίδια είχε πρωτοστατήσει την περίοδο του δημοψηφίσματος υπέρ του Οχι και συγκέντρωνε υπογραφές στην Ιταλία για την υποστήριξη των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Το βασικότερο, όμως, είναι πως η έκθεση στηρίζεται, όπως αποκαλύπτει ο κ. Παπαχρήστος, σε μελέτη δύο ελλήνων! Αυτή έχει τον τίτλο «Πολιτικά Μέσα Ενημέρωσης και ανεξάρτητη δημοσιογραφία στην Ελλάδα» και παρουσιάστηκε πέρυσι τον Μάιο. Την υπογράφουν οι Πέτρος Ιωσηφίδης (City του Λονδίνου) και Δημήτριος Μπούκας (LSE), οι οποίοι για να την συντάξουν είχαν μιλήσει με έλληνες δημοσιογράφους.
Ποιοι είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι;
Οι Δημήτρης Τρίμμης (left.gr), Κώστας Βαξεβάνης (Κουτί Πανδώρας) και Μαριλένα Κατσίμη (ΕΡΤ) μεταξύ άλλων.
Ουσιαστικά, τα όσα είπαν -δηλαδή- ορισμένοι δημοσιογράφοι αποτέλεσαν την πρωτόλεια ύλη για μία μελέτη, η οποία στη συνέχεια αποτέλεσε τη βασική πηγή για μία άλλη έκθεση, η οποία κι αυτή με τη σειρά της αποτέλεσε τον… βασικό σύμβουλο για ένα ολόκληρο νομοσχέδιο! Η απάτη της έγκυρης μελέτης σε όλο της το μεγαλείο..!!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: