Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Συνελήφθη 25χρονος που βεβήλωνε τη μνήμη των νεκρών αξιωματικών στο facebook


Υβριστικά μηνύματα σε βάρος των τριών αδικοχαμένων αξιωματικών του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Κίναρο, έγραφε στο facebook ένας 25χρονος. 

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε αυτεπάγγελτη ποινική δικογραφία σε βάρος του 25χρονου χρήστη του διαδικτύου, για προσβολή της μνήμης .

Μετά από άμεση κινητοποίηση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεγράφη η επίμαχη ανάρτηση και απενεργοποιήθηκε το προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Η επίμαχη ανάρτηση:





Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας: 


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της διαρκούς δράσης της για τον εντοπισμό παράνομων διαδικτυακών δραστηριοτήτων, σχηματίζεται αυτεπάγγελτη ποινική δικογραφία, για προσβολή της μνήμης των Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πρωινές ώρες της (11-02-2016) στη νήσο Κίναρο.

Ειδικότερα, προχθές (12-02-2016) το απόγευμα διαπιστώθηκε η ύπαρξη προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχε αναρτηθεί δημοσίευση με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο, για τη μνήμη των Αξιωματικών. Παράλληλα, πραγματοποιούνταν μεγάλος αριθμός καταγγελιών πολιτών στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT, σχετικά με την ύπαρξη της επίμαχης διαδικτυακής ανάρτησης.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινητοποιήθηκε άμεσα, καθότι οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις υποκινούσαν δημόσια, μέσω του διαδικτύου, τη βία και το μίσος. Πιο αναλυτικά, εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημου αιτήματος στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την διαγραφή των κακόβουλων αναρτήσεων και διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών του χρήστη που πραγματοποίησε την ανάρτηση.

Ο επίμαχος λογαριασμός απενεργοποιήθηκε προχθές (12-02-2016) το απόγευμα, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις παρόμοιων αναρτήσεων.

Η ποινική δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: