Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016


13/2/16

Στα πρόθυρα τεράστιας εθνικής ήττας στο Αιγαίο

Οι «χαριστικές βολές» Συμμαχίας- Τουρκίας και η επικίνδυνη κυβέρνηση!
Σάββας Καλεντερίδης
Μετά την οικονομική καταστροφή και το ξεπούλημα των ελληνικών τραπεζών, που είναι αποτέλεσμα του κλεισίματος των τραπεζών και των κεφαλαιακών ελέγχων που επιβλήθηκαν, εξέλιξη που οφείλεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην τραγικά αναποτελεσματική πολιτική της κυβέρνησης και στη δήλωση για τη διεξαγωγή του προδομένου και εξ αντικειμένου προδοτικού δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, τώρα η πατρίδα μας έρχεται αντιμέτωπη με τα καταστροφικά αποτελέσματα άλλης μια τραγικά αναποτελεσματικής πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ, τη φορά αυτή στο Προσφυγικό.
Ειδικά οι αναγνώστες της «δημοκρατίας» και συγκεκριμένα της στήλης αυτής δεν πρέπει να παρασύρονται απόσταλινικού ή βορειοκορεατικού τύπου απόπειρες παραπλάνησης και προπαγάνδας που προσπαθούν να παρουσιάσουν το πρόβλημα, το οποίο έλαβε εφιαλτικές διαστάσεις για την Ελλάδα, ως πρόβλημα της Ευρώπης, του κόσμου και του πλανήτη γενικότερα. 

Εμείς έγκαιρα κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου προς όλες τις κατευθύνσεις και ιδιαίτερα προς την παρούσα κυβέρνηση για τις συνέπειες των πράξεών της. Και αναφερόμαστε στις ανεύθυνες και εγκληματικές δημόσιες δηλώσεις της π. υπουργού κυρίας Χριστοδουλοπούλου περί ανοιχτών συνόρων, ότι ο φράχτης του Εβρου πρέπει να πέσει, στο κλείσιμο των κέντρων κράτησης μεταναστών, στην αδρανοποίηση του Λιμενικού, στην ανοχή της προκλητικής δράσης εκατοντάδων μη κυβερνητικών οργανώσεων και όλα αυτά στην πλάτη της Ελλάδας.

Το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό είναι ένα ούτως ή άλλως υπαρκτό πρόβλημα, το οποίο όμως πήρεεφιαλτικές και ανεξέλεγκτες διαστάσεις μετά την εφαρμογή της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ. Με άλλα λόγια, άλλης φύσεως και τάξεως ζήτημα ήταν το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη πριν από τις 25 Ιανουαρίου του 2015 και άλλης φύσεως και τάξεως είναι σήμερα.

Σήμερα η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν υπολογίζεται πλέον ως ρυθμιστικός παράγοντας αλλά ωςμέρος του προβλήματος και ως χώρα που έχει αδυναμία να ελέγξει τα σύνορά της, ενώ η Τουρκία έχει κερδίσει τον τίτλο της χώρας-κλειδί για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα, που είναι ένα από τα παλιά μέλη της Ε.Ε., κυρίως εξαιτίας των δικών της λαθών, περιθωριοποιήθηκε, παρακάμφθηκε και οι Βρυξέλλες προσπαθούν πλέον να λύσουν το πρόβλημα απευθείας με την Αγκυρα.

Και επειδή οι πολιτικές εξελίξεις και η στάση χωρών και διεθνών οργανισμών δεν καθορίζεται από το πόσο δίκαιο έχει η μία ή η άλλη χώρα, η Τουρκία, που είναι η χώρα η οποία από τη μία δημιούργησε το κύμα προσφύγων, λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου που έπαιξε στην καταστροφή της Συρίας, και από την άλλη άνοιξε τις πόρτες σε όλες της χώρες της Αφρικής και της Ασίας, βρήκε την ευκαιρία να μας δώσει τη χαριστική βολή ή, μάλλον, τις βολές.

Η πρώτη ήλθε με τη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία λίγο μετά την πτώση του ελικοπτέρου Agusta Bell 212ASW/EW του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί Κίναρο, μεταξύ Λέρου και Αμοργού, και ζητάει από τα ελληνικά πλοία έρευνας και διάσωσης να ενημερώνουν τις τουρκικές Αρχές, τη στιγμή που είναι διεθνώς καθιερωμένο και αποδεκτό ότι τα όρια του FIR είναι και τα όρια της περιοχής ευθύνης για την Ερευνα και Διάσωση για κάθε χώρα.

Η δεύτερη χαριστική βολή ήλθε από το NATO, με την ομόφωνη απόφαση -κάτι που σημαίνει ότι συναίνεσε και η Ελλάδα- να αναλάβει ναυτική δύναμη της Συμμαχίας, στην οποία θα συμμετέχει και τουρκικό πολεμικό πλοίο, τις επιχειρήσεις ελέγχου των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο, με δακρύβρεχτες δικαιολογίες, όπως αυτή του ΥΠΑΜ των ΗΠΑ, κ. Κάρτερ, ο οποίος μίλησε για «ένα εγκληματικό δίκτυο που εκμεταλλεύεται τους φτωχούς αυτούς ανθρώπους, πρόκειται για δίκτυο μαζικής λαθραίας διακίνησης ανθρώπων», το οποίο θα αντιμετωπίσουν οι φρεγάτες του ΝΑΤΟ!!!
Και αναρωτιέται κανείς: Δεν βρέθηκε ένας από τους άλλους ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ να του πει ότι

  • το εγκληματικό δίκτυο όντως υπάρχει, όμως αυτό δεν βρίσκεται στα ύδατα του Αιγαίου, αλλά εδρεύει στην Αγκυρα, στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη, στην Αλικαρνασσό, στο Κουσάντασι, στο Σεφερίχισαρ και το Αϊβαλί, 
  • ότι απαρτίζεται από στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης και του κράτους και διάφορους διακινητές, ενεργούμενα του κράτους
  • ότι κερδίζει δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο και 
  • ότι για να αντιμετωπιστεί η δράση του πρέπει να γίνουν περιπολίες ξηράς στις ακτές της Τουρκίας και όχι στο Αιγαίο, όπου η Τουρκία έχει απαράδεκτες βλέψεις και διεκδικήσεις, οι οποίες διευκολύνονται από τη συγκεκριμένη απόφαση του ΝΑΤΟ;

Οι Ελληνες πρέπει να αντιληφθούμε επιτέλους ότι αυτή η κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά τα εθνικά μας συμφέροντα!

Δημοσιεύεται στην εφημερίδα "δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: