Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

24/2/16

Συνοριακούς ελέγχους επαναφέρει και το Βέλγιο

Φωτογραφία Αρχείου: Police officer in the border. EPA, LAURENT DUBRULEΦωτογραφία Αρχείου: Police officer in the border. EPA, LAURENT DUBRULE

Το Βέλγιο ενημέρωσε την Κομισιόν και την λεγόμενη “επιτροπή Σένγκεν”, πως σκοπεύει να επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους στα βασικά οδικά σημεία διέλευσης από το Βέλγιο προς τη Γαλλία, με έμφαση στο Βορρά και συγκεκριμένα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις Βρυξέλλες, με τη Μoνς και το Παρίσι, την παραλιακή διαδρομή που συνδέει το Νόιπορτ με τη Δουνκέρκη και τους επαρχιακούς δρόμους που από την Βελγική Φλάνδρα, καταλήγουν στη Γαλλική Φλάνδρα, κυρίως μέσω του Κορτρέικ.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο υπουργός εσωτερικών Γιαν Γιανμπόν, ο οποίος τη συνέδεσε με την κατάσταση στο προσφυγικό και την παρουσία εγκλωβισμένων οικονομικών μεταναστών στην περιοχή του Καλαί, πολύ κοντά στα βελγικά σύνορα. Η έμφαση της βελγικής αστυνομία θα δοθεί στον έλεγχο των διελεύσεων από τις διαδρομές που συνδέονται με το Καλαί, ή τις γύρω περιοχές και αναμένεται να δημιουργήσουν ουρές χιλιομέτρων. Η κυβέρνηση Σ.Μισέλ ανησυχεί για το οικονομικό κόστος της κίνησης και σκοπεύει να άρει τους περιορισμούς το συντομότερο δυνατό, αναφέρει στο ΚΥΠΕ κυβερνητική πηγή.
Η ίδια πηγή, επεσήμανε ότι η Γαλλία, είχε ήδη επαναφέρει από τον Νοέμβριο και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, συνοριακούς ελέγχους με το Βέλγιο, οπότε και οι βελγικές αρχές είχαν δεχθεί ασφυκτικές πιέσεις από τις γαλλικές αρχές να κάνουν το ίδιο.

Αθανάσιος Αθανασίου, ΚΥΠΕ, Βρυξέλλες, Βέλγιο
 http://mignatiou.com/2016/02/sinoriakous-elegchous-epanaferi-ke-to-velgio/

Δεν υπάρχουν σχόλια: