Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Εξάρχεια: Επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και φωτιά σε κάδους

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν ακροαριστεροί σταλινοφασίστες, λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια.

Όπως έγινε γνωστό, ομάδα νεαρών έριξε τέσσερις βόμβες μολότοφ στην είσοδο των γραφείων, προκαλώντας υλικές ζημιές. Στη συνέχεια οι δράστες έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμάτων στις οδούς Ζωοδόχου Πηγής και Βαλτετσίου.


Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ζητεί η Φώφη Γεννηματά, μετά και τη σημερινή (Παρασκευή) διπλή επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας στην αντίθετη περίπτωση υπεύθυνο τον Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται ότι κατά την επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη χτυπήθηκε και ο Γιώργος Αρβανιτίδης, χωρίς ευτυχώς να υποστεί τραυματισμό. 



“Εάν δεν παραιτηθεί ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει” διαμηνύει η κ. Γεννηματά, η οποία είχε ζητήσει την προσωπική παρέμβαση και του πρωθυπουργού μετά το μπαράζ επιθέσεων κατά τη συνάντηση που είχαν. 

"Σήμερα, μετά τις 8:30 μμ εκδηλώθηκαν δυο ακόμη επιθέσεις με μολότοφ κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Κατά τη μια μάλιστα, η μολότοφ χτύπησε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Αρβανιτίδη, χωρίς ευτυχώς άλλες συνέπειες. Παρά τις προειδοποιήσεις και τις καταγγελίες μας και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τα γραφεία μένουν χωρίς αστυνομική προστασία" τονίζει η κ. Γεννηματά.

"O υπουργός Προστασίας
 του Πολίτη είναι προφανώς παντελώς ανίκανος και επικίνδυνος και αν έχει το ελάχιστο φιλότιμο οφείλει να παραιτηθεί. Εάν δεν τον πράξει και ο Πρωθυπουργός τον διατηρήσει στην θέση του, τότε αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει" διαμηνύει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/306307/nea-epithesi-sto-pasok-i-gennimata-zitei-paraitisi-toska-kathista-upeuthuno-ton-tsipra/#ixzz3zKqmrByG
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: