Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

24/2/16

Τουρκία: Παραδόθηκε σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου

Η Τουρκική Στρατιωτική Ηλεκτρονική Βιομηχανία ASELSAN ανέπτυξε σύστημα που απενεργοποιεί τα ραντάρ των αντίπαλων χωρών.Το Κινητό Σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου KORAL που κατασκευάστηκε από την ASELSAN και που παραδόθηκε στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να αφήσει εκτός λειτουργίας τα ραντάρ των χωρών στόχο.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Golbasi στην πρωτεύουσα Άγκυρα, και συμμετείχε ο Αμπιντίν Ουνάλ, διοικητής της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης ο Τούρκος Γενικός Γραμματέας Αμυντικής Βιομηχανίας υπογράμμισε τη σημασία των ηλεκτρονικών συστημάτων εν μέσω κρίσεων. "Έχουμε δει πόσοσημαντικός ειναι ο ρόλος του ηλεκτρονικού πολέμου στους πρόσφατους πολέμους", είπε, προσθέτοντας: "Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να εξοπλίζουμε τις δυνάμεις ασφαλείας μας με τα πιο σύγχρονα όπλα".
"Είμαστε ευτυχείς που έχουμε αναπτύξει αυτό το σύστημα - το οποίο εχει ένας περιορισμένος αριθμός χωρών στον κόσμο - για το στρατό μας" δήλωσε απο την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, Φαΐκ Εκέν.


Για τη συνέχεια OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια: