Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016


12/2/16

Λοβέρδος: Οι "ασφαλίτικες" μέθοδοι της Αυγής

Για «ασφαλίτικες» μεθόδους χουντικής κοπής κατηγόρησε την εφημερίδα που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το σημερινό της πρωτοσέλιδο 

Σφοδρές αντιδράσεις από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης προκαλεί το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» που εμφανίζει τους Θεόδωρο Φορτσάκη (ΝΔ), Ευάγγελο Βενιζέλο (ΠΑΣΟΚ), Ανδρέα Λοβέρδο (ΠΑΣΟΚ) και Χάρη Θεοχάρη (Ποτάμι) ως «εκπρόσωπους της διαπλοκής» μόνο και μόνο επειδή αντιτάχθηκαν πολιτικά με το περιεχόμενο της τροπολογίας για τα τηλεοπτικά κανάλια. 

Την ίδια ώρα ο κ. Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι) μίλησε για υποκρισία εκ μέρους της κυβέρνησης αναφορικά με τις προθέσεις της να εξορθολογήσει τον χώρο των ΜΜΕ με βάση τα χρέη τους και τις συνθήκες βιωσιμότητας, υποστηρίζοντας ότι το κομματικό ραδιόφωνο «Κόκκινο» χρωστά στα ασφαλιστικά ταμεία… 5,5 εκατ. ευρώ!
 


Λοβέρδος: «Δημοσιογραφική αλητεία»  
Η αρχή έγινε με την τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου που μίλησε για για «δημοσιογραφική αλητεία» και «ασφαλίτικες» μεθόδους χουντικής κοπής με αφορμή το κεντρικό θέμα του δημοσιογραφικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Αυγή σήμερα με έχει φωτογραφία ως συνήγορο της διαπλοκής. Πρόκειται περί δημοσιογραφικής αλητείας. Είναι μέθοδος γνωστή από την ασφάλεια, γνωστή από την περίοδο της χούντας, όταν η άποψη δεν αντιμετωπιζόταν ως σωστή ή λάθος» είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει: «Οι ασφαλίτες θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι παρελθόν όσον αφορά στην πολιτική». Ο ίδιος εξήγησε πως «άλλο να διαφωνείς με μια άποψη και άλλο η απόπειρα στοχοποίησης ανθρώπων.. Η αλητεία αυτή και η ασφαλίτικη αυτή μέθοδος πρέπει να αποτελέσει παρελθόν από όλους μας και να περιθωριοποιηθεί»

Θεοχάρης: Ο Τσίπρας ως «Σουσλόφ» δέχεται καναλάρχες από την πίσω πόρτα
Επιπροσθέτως, ο κ. Χάρης Θεοχάρης  υποστήριξε ότι η «Αυγή» έχει «καταντήσει σταλινική και "Πράβντα" του ΣΥΡΙΖΑ».  Ο ίδιος μάλιστα αποκάλεσε τον πρωθυπουργό «Σουσλόφ» που δέχεται από την πίσω πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου… καναλάρχες. «Δεδομένου ότι χθες σε αυτή την αίθουσα κάναμε κριτική στο προηγούμενο καθεστώς και την υποκριτική στάση της κυβέρνησης ότι τάχα κλείνει την πόρτα στη διαπλοκή όταν ο κ. Σουσλόφ δέχεται τους καναλάρχες από την πίσω πόρτα στο Μαξίμου είναι τίτλος τιμής να βλέπω στην Πράβδα το πρόσωπό μου. Ελπίζω αυτός ο κατήφορος και του κυβερνώντος κόμματος αλλά και του οργάνου του να σταματήσει» είπε ο κ. Θεοχάρης.

Αμυράς: Το «Κόκκινο» χρωστά 5,6 εκατ. ευρώ στα Ταμεία
Ακολούθως, ο κ. Αμυράς επέκρινε την κυβέρνηση ότι υποκρίνεται όταν λέει ότι θέλει να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά και όταν δίνει στοιχεία για τις οφειλές των καναλιών καθώς τα ίδια κάνει και εκείνη. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο κομματικός ραδιοσταθμός του ΣΥΡΙΖΑ (ισολογισμός 2013) έχει ζημίες 1.013.522 ευρώ. Χρωστά στο ΙΚΑ, αλλά και σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία 974.955 ευρώ, ενώ οι συνολικές του οφειλές κυμαίνονται στα 5.639.076 ευρώ.

Άδωνις: Ψεύτικα τα στοιχεία της κυβέρνησης για τα κανάλια
Λίγη ώρα νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε προσωπικά στον Νίκο Παππά: «Κοροϊδεύει τους Έλληνες χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς ίχνος τσίπας» ανέφερε και υποστήριξε ότι τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Επικρατείας για το πόσα κανάλια εκπέμπουν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες είναι παντελώς αναληθή.  Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: