Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

13/2/16

Τα ψέματα του Νίκου Παππά για τις άδειες – Τι πραγματικά συμβαίνει στην Ευρώπη


Ειδικού Συνεργάτη
Η Ελλάδα πρέπει να είναι η μοναδική (δημοκρατική) χώρα του πλανήτη όπου ένα πρωί, κάποιος υπουργός αποφασίζει με τη μία να αλλάξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, να κλείσει επιχειρήσεις, να ανοίξει άλλες  που ο ίδιος επιλέγει, καταστρατηγώντας το Σύνταγμα αλλά και τις σχετικές Κοινοτικές Οδηγίες.
Πράγματι, το κακό με την υπερχρέωση των ΜΜΕ είχε παραγίνει.

Όπως είχε παραγίνει το κακό με την αδιαφάνεια στην μετοχική τους σύνθεση και την λειτουργία τους, αλλά κυρίως με την εξάρτησή τους με την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία.
Πολλά ΜΜΕ, ήταν ανταγωνιστικότερα από άλλα, διότι διατηρούσαν προνομιακές σχέσεις με την κρατική διαφήμιση. Άλλα, γιατί έπαιρναν δάνεια που μετά ξεχνούσαν να τα πληρώσουν.
Ορισμένα από αυτά χρεωκόπησαν ρίχνοντας κανόνι στην αγορά και αφήνοντας απλήρωτους στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους.
Ίσως γι αυτό ο Ελληνικός λαός έχει εν πολλοίς δαιμονοποιήσει τους καναλάρχες.
Και πάνω σε αυτό το συναίσθημα πατά ο κ. Τσίπρας, για να κάνει αυτό που πιθανόν από την αρχή επιθυμούσε. Να κλείσει όσα ΜΜΕ δεν είναι αρεστά, να δώσει άδειες λειτουργίας σε όσα τον εξυπηρετούν και να καταστήσει ως ουσιαστικό πόλο ενημέρωσης την απολύτως ελεγχόμενη ΕΡΤ με του 3.000 υπαλλήλους, τους διπλάσιους δηλαδή εργαζόμενους από όσους θα έχουν μαζί τα τέσσερα μόλις κανάλια που επιθυμεί  να υπάρχουν.

Για τη συνέχεια Liberal



Δεν υπάρχουν σχόλια: