Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Κλείνουν τα σύνορα ΠΓΔΜ, Σερβία, Σλοβενία, Κροατία και Αυστρία

Οι αρχηγοί των αστυνομικών δυνάμεων της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Κροατίας συμφώνησαν να περιορίσουν τη ροή των μεταναστών σε περίπου 580 ανθρώπους ημερησίως


Στη «στεγανοποίηση» των βορείων συνόρων μας προχωρούν ΠΓΔΜ, Σερβία, Σλοβενία, Κροατία και Αυστρία συνεπείς στην απόφαση της Διάσκεψης των χωρών του Βορείου διαδρόμου και της Βιέννης. 

Όπως ανακοίνωσε η σλοβενική αστυνομία, οι αρχηγοί των αστυνομικών δυνάμεων της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Κροατίας συμφώνησαν να περιορίσουν τη ροή των μεταναστών σε περίπου 580 ανθρώπους ημερησίως. 

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας είχε δηλώσει ότι την Τρίτη, 1η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι επιχειρησιακή συνάντηση των αρχηγών της αστυνομίας Ελλάδας, Γερμανίας , Ολλανδίας και των χωρών από τα δυτικά Βαλκάνια. 

Στο μεταξύ, στην Ειδομένη επικρατεί χάος καθώς οι αρχές της ΠΓΔΜ δεν άνοιξαν στιγμή την ουδέτερη ζώνη. Με αγωνία, γυναίκες με παιδιά, μπήκαν το μεσημέρι μπροστά στο σημείο διέλευσης παρακαλώντας να μάθουν πότε θα μπορέσουν να περάσουν χωρίς να πάρουν απάντηση. Άλλωστε, χιλιάδες άνθρωποι, είναι πλέον μέρες εγκλωβισμένοι στον καταυλισμό, ενώ συνεχίζουν να έρχονται κατά δεκάδες κάθε μέρα με τα πόδια. Με τις τελευταίες εξελίξεις, η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί!

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/308252/kleinoun-ta-sunora-pgdm-servia-slovenia-kroatia-kai-austria/#ixzz41HXzP7T0
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: