Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Φάιμαν: Η Ελλάδα ενεργεί ως γραφείο ταξιδίων στο προσφυγικό

Επιμένει στην σκληρή γραμμή που ακολουθεί στην προσφυγική κρίση ο αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν, κατηγορώντας μάλιστα την Ελλάδα ότι δρα σαν γραφείο ταξιδίων. 

"Δεν κατανοώ πλέον την πολιτική των Ελλήνων. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να δρα σαν γραφείο ταξιδίων και να στέλνει αλλού όλους τους πρόσφυγες. Η Ελλάδα υποδέχθηκε τον τελευταίο χρόνο 11.000 πρόσφυγες, ενώ εμείς 90.000. Αυτό δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί", δηλώνει σε συνέντευξη ο καγκελάριος της Αυστρίας. 

Σημειώνει πως η χώρα του θα παραμείνει συνεπής στη γραμμή της και θα διατηρήσει στους 37.500 τον αριθμό των αιτούντων άσυλο που έχει αποφασιστεί ως ανώτερο όριο για φέτος.

Επαναλαμβάνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να υποδεχθεί πάνω από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες, εάν εφαρμοζόταν αναλογικά σε όλες τις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ η αυστριακή ποσόστωση.

Αναφερόμενος στη διάσκεψη της Βιέννης, λέει ότι "η μεμονωμένη δράση μας είναι καθαρή άμυνα, και επίσης μία κραυγή για βοήθεια" και προσθέτει ότι υπάρχουν πολλές ανεφάρμοστες αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε άλλη του συνέντευξη μάλιστα, χαρακτηρίζει "σκανδαλώδη" τη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία, όπως λεει "έχει συνηθίσει να παρακολουθεί με θλίψη την Ελλάδα να στέλνει παρακάτω τους πρόσφυγες και ήταν ευχαριστημένη που βρέθηκε κάποιος ο οποίος σήκωσε τα μανίκια και βοήθησε".

Άσκησε κριτική και στη Γερμανία, επισημαίνοντας πως το Βερολίνο δεν υποστήριξε το αίτημα της Βιέννης να διαγραφούν κοινοτικές επιδοτήσεις εν μέσω της διένεξης ως προς τις ποσοστώσεις στην κατανομή των μεταναστών.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/308353/faiman-i-ellada-energei-os-grafeio-taxidion-sto-prosfugiko-/#ixzz41Rpvy8Rs
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: