Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ντε Γουέβερ: Ο Τσίπρας θα αναλάβει τις ευθύνες του μετά το κλείσιμο των συνόρων

Η Αθήνα δεν προστάτεψε την Ζώνη Σένγκεν - Ακροαριστερός δημαγωγός του οποίου οι φανατισμένες δηλώσεις αντιστοιχούν σε άτακτες υποχωρήσεις, ο έλληνας πρωθυπουργός, δηλώνει ο Βέλγος αξιωματούχος

Πεπεισμένος ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα υποχωρήσει και θα αναλάβει τις ευθύνες του μετά και το κλείσιμο των βόρειων συνόρων, δηλώνει σε συνέντευξή του ο επικεφαλής των Φλαμανδών εθνικιστών, Μπαρτ Ντε Γουέβερ.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ανέφερε ότι η πίεση που ασκείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα από την Αυστρία και τις χώρες του Βίζεγκραντ, οφείλεται στο ότι η Αθήνα δεν προστάτεψε την Ζώνη Σένγκεν, δεν έχει καμία πολιτική ασύλου και περιορίζεται στο να κατευθύνει τις ροές προσφύγων προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.


Ο Βέλγος αξιωματούχος χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό «ακροαριστερό δημαγωγό του οποίου οι φανατισμένες δηλώσεις αντιστοιχούν σε άτακτες υποχωρήσεις» ενώ τόνισε πως εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας έχει περιοριστεί απλά να ζητά χρήματα από την Ευρώπη, δεν θα αργήσει η στιγμή της υποχώρησης του. 

Παράλληλα, ο Μπαρτ Ντε Γουέβερ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Belga, έκανε λόγο για λανθασμένο προσανατολισμό της Ε.Ε. στο θέμα του προσφυγικού που οφείλεται στις λάθος εκτιμήσεις της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ.

«Οι πρόσφυγες πολέμου δεν έχουν θέση στη Ζώνη Σένγκεν» είπε χαρακτηριστικά ο Φλαμανδός αξιωματούχος.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/308251/de-gouever-o-tsipras-tha-analavei-tis-euthunes-tou-meta-to-kleisimo-ton-sunoron/#ixzz41HfA0tYz
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια: