Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

ΠΑΣΟΚ: Το όνειρο του Σόιμπλε για την διαρκή επιτροπεία της χώρας γίνεται πραγματικότητα

«Στις 24/05 θα “γυρίσουμε σελίδα” μπαίνοντας στην εποχή αυτοματοποιημένων μέτρων λιτότητας, με περικοπές μισθών και συντάξεων. Χωρίς «υπερήφανες διαπραγματεύσεις», απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Πέσαμε και στην «Σκύλλα και στην Χάρυβδη. Τα έδωσαν όλα και αυτή τη φορά... χωρίς αυταπάτες» λέει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.


«“Το όνειρο του κ. Σόιμπλε” για την διαρκή επιτροπεία της χώρας, γίνεται πραγματικότητα» λέει η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε ανακοίνωσή της στην οποία με σκωπτικό τρόπο σχολιάζει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. 

«Αναρωτιόμαστε γιατί ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ “πανηγυρίζουν” για την προσυμφωνία στο χθεσινό Eurogroup» αναφέρει η ανακοίνωση ενώ στη συνέχεια, στον ίδιο τόνο, απαριθμεί τους «πιθανούς λόγους» που γίνεται αυτό. 

«Με τις νέες μεταρρυθμίσεις άνοιξαν το δρόμο στην μόνιμη επιτροπεία της χώρας, με ένα ΜΟΝΙΜΟ Μηχανισμό Αυτόματων Περικοπών (αν δεν υλοποιούνται οι «στόχοι») που θα ενεργοποιείται ερήμην της Βουλής, σε προσυμφωνημένα «πεδία». Μεταξύ των οποίων και οι μισθοί και οι συντάξεις (που δήθεν διασφάλισε το Σ/Ν του «περήφανου» Κατρούγκαλου).

Δεύτερον δέσμευσαν την χώρα με πρόβλεψη Συμπληρωματικού Μνημονίου, με μέτρα που θα εντείνουν την φτώχεια, (supplemental MOU στο κείμενο του Eurogroup) και τα οποία τίθενται άμεσα ως προαπαιτούμενα.


Τρίτον προχώρησαν στην υπόσχεση άμεσης ψήφισης της φοροκαταιγίδας των έμμεσων φόρων, της διάταξης για την πώληση των κόκκινων δανείων (με προσωρινή μόνο προστασία της Α’ κατοικίας ως 31-12-2017) και το νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων το οποίο ουσιαστικά θα ελέγχεται από την τρόικα.

Τέταρτον έλαβαν την υπόσχεση από τους εταίρους για «κατευθυντήριες αρχές» για το χρέος μετά όμως το 2018 και με πρόσθετα μέτρα για να εφαρμοστεί η όποια αναδιάρθρωση. Τίποτε δηλαδή περισσότερο από την απόφαση του Eurogroup το 2012, και μάλιστα όπως φαίνεται με χειρότερους όρους»

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας ότι «στις 24/05 θα “γυρίσουμε σελίδα” μπαίνοντας στην εποχή αυτοματοποιημένων μέτρων λιτότητας, με περικοπές μισθών και συντάξεων. Χωρίς «υπερήφανες διαπραγματεύσεις», απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Πέσαμε και στην «Σκύλλα και στην Χάρυβδη. Τα έδωσαν όλα και αυτή τη φορά... χωρίς αυταπάτες». 

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/314347/pasok-to-oneiro-tou-soible-gia-tin-diarki-epitropeia-tis-horas-ginetai-pragmatikotita/#ixzz48FmJDN3n
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: