Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Email Κρέτσου κατά αντιπολίτευσης - Οι πρεσβείες μας καλούνται να το «αξιοποιήσουν»

01-01-2016

ΝΔ: «Ο κ. Κρέτσος, βαρύτατα εκτεθειμένος από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού – φιάσκου για τις τηλεοπτικές άδειες, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να συκοφαντεί στα διεθνή Μ.Μ.Ε. την Αντιπολίτευση και τη Δικαιοσύνη της χώρας μας».


Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε το email της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης του Λευτέρη Κρέτσου προς τις πρεσβείες μας στο εξωτερικό - με το οποίο καλούνται «να αξιοποιήσουν» άρθρο του κ. Κρέτσου κατά της αντιπολίτευσης και της Δικαιοσύνης.

Tο επίμαχο ηλεκτρονικό μήνυμα, που αποκαλύπτει ο ιστότοπος liberal.gr, εστάλη από την Διευθύντρια της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Εξωτερικού της ΓΓ Ενημέρωσης ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, δύο εικοσιτετράωρα μετά την απόφαση του ΣτΕ που κήρυξε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, με αίτημα προβολής στα ΜΜΕ του εξωτερικού του Άρθρου του Λ. Κρέτσου σε εφημερίδα των Αθηνών με τίτλο: «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»

Στο email η υφισταμένη του κ. Κρέτσου παροτρύνει τους δικούς της υφισταμένους να «αξιοποιήσουν» το άρθρο Κρέτσου, δηλαδή να το προωθήσουν στα ΜΜΕ της εκάστοτε χώρας όπου υπηρετούν, ασκώντας παράλληλα έμμεσες πιέσεις για την «αξιοποίηση», με την επισήμανση ότι το «Γραφείο Τύπου της χώρας μας στο Παρίσι, έχει ήδη μεταφράσει το κείμενο Κρέτσου στη γαλλική γλώσσα»!

Σημειώνεται ότι στο άρθρο του κ. Κρέτσου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι πολιτικοί βραχίονες των διαπλεκόμενων συμφερόντων», «το κράτος, όμως, δεν μπορεί να είναι όμηρος των επιδιώξεων και των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων της ηγεσίας της Ν.Δ.» ενώ επαναλαμβάνει την γνωστή του άποψη για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης αναφέροντας ότι «Οι αποφάσεις του ΣτΕ και των δικαστηρίων είναι δεσμευτικές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αξίζουν τον σεβασμό των πολιτών». Στο άρθρο αφήνονται ακόμη υπαινιγμοί ακόμα και για την ηθική των δικαστών του ΣτΕ, αφού αναφέρεται με δηκτικό τρόπο ότι «μπορεί κάποιοι δικαστές του ΣτΕ να είναι υπεράνω χρημάτων»...

ΝΔ: «Ντροπή» 


Υβριστικό άρθρο που συκοφαντεί στα διεθνή ΜΜΕ την αντιπολίτευση και τη Δικαιοσύνη χαρακτηρίζει η ΝΔ το email Κρέτσου προς τις πρεσβείες. 

«Η σημερινή αποκάλυψη της ιστοσελίδας “liberal” αποδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο της Κυβέρνησης και προσωπικά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης. Ο κ. Κρέτσος, βαρύτατα εκτεθειμένος από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού – φιάσκου για τις τηλεοπτικές άδειες, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να συκοφαντεί στα διεθνή Μ.Μ.Ε. την Αντιπολίτευση και τη Δικαιοσύνη της χώρας μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει:

«Ο πανικός και η κατρακύλα της Κυβέρνησης Τσίπρα – Παππά και του κ. Κρέτσου δεν έχουν τέλος. Ντροπή».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/329371/email-kretsou-me-to-opoio-oi-presveies-mas-kaloudai-na-plixoun-tin-adipoliteusi/#ixzz4OlB0yZr3
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: