Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΝΔ: Ο Τσίπρας συγκαλύπτει σκάνδαλο παρενοχλήσεων και κάνει την Ελλάδα Βενεζουέλα

Όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο που έχει προκύψει από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που αναφέρει πως ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας στην Αθήνα έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά διπλωματικές υπαλλήλους και ο έλληνας πρωθυπουργός έχει παρέμβει για να τον προστατεύσει. Δεν υπάρχει επίσημη διάψευση από το Μέγαρο Μαξίμου.


Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Αθήνα να έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά διπλωματικές υπαλλήλους με την κάλυψη του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «εκκωφαντική σιωπή»
 του Αλέξη Τσίπρα «επιβεβαιώνει» τις αποκαλύψεις για «εμπλοκή του σε σκάνδαλο συγκάλυψης», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι με τη συμπεριφορά του «εκθέτει τη χώρα, προσβάλλει τις Ελληνίδες και επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα του [Νίκολας] Μαδούρο».

Η επίθεση της ΝΔ προκάλεσε την αιχμηρότατη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, με κυβερνητικούς αξιωματούχους να αποδίδουν τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις «αποκαλύψεις για τις ‘τρυφερές’ της σχέσεις με ανθρώπους που κατηγορούνται για συστηματικό εκβιασμό».

«Λυπάμαι και ντρέπομαι για την κα Γεροβασίλη και τις γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχαν να πουν κάτι για τη στάση του κ Τσίπρα να συμβάλει στην συγκάλυψη της σεξουαλικής παρενόχλησης από τον πρώην πρέσβη τη Βενεζουέλας των γυναικών υπαλλήλων της πρεσβείας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη. 

«Περίμενα χθες η κα Γεροβασίλη να φερθεί πιο θαρραλέα και να πει ότι λυπούμαστε. Δεν έπρεπε ο κ Τσίπρας να είχε στείλει αυτήν την επιστολή στον πρόεδρο της Βενεζουέλας; Αυτό είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε «μπορούμε να λέμε ότι δεν πειράζει αν παρενοχλούνται τα παιδιά μας επειδή κάποιος είναι αριστερός αλλά υπάρχει πρόβλημα όταν αυτός ο κάποιος είναι Γερμανός;».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/314855/nd-o-tsipras-sugaluptei-skandalo-parenohliseon-kai-kanei-tin-ellada-venezouela/#ixzz48pJWT3h4
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: