Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Κόμμα από τον Φαήλο! Και το όνομα «Νέα Δεξιά»

Κόμμα που θα σταθεί απέναντι στην «πολιτική ορθότητα» χαρακτηρίζουν οι ιδρυτές του το νέο πολιτικό σχήμα που δημιούργησε ο διαγραφείς από τη Ν.Δ. αρθρογράφος της «δημοκρατίας» Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος χθες κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα στον Αρειο Πάγο.
Το όνομα αυτού: Νέα Δεξιά! Οπως αναφέρεται, στο νέο κόμμα μετέχουν νέοι επιστήμονες, άνεργοι, απόστρατοι και πρόσωπα από την κίνηση Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών - ΔΙΕΣΥ, με κοινό στόχο τη συγκρότηση ενός μετώπου που δεν θα ντρέπεται για τις δεξιές καταβολές και απόψεις του.
Οπως επισημάνθηκε αρμοδίως, πρόκειται για στελέχη που «δεν είναι πορφυρογέννητοι, έχουν φυλάξει υπό τα όπλα την πατρίδα και δεν έχουν ενοχικά σύνδρομα απέναντι στην Αριστερά».

Ετσι αιτιολογούν και την παρουσία του όρου «Δεξιά» στον τίτλο, καθώς, όπως λένε οι ιδρυτές του νέου πολιτικού φορέα, δεν είναι δυνατόν να αισθάνεται «ενοχή» όποιος τονίζει τη «δεξιά» ταυτότητά του, την ώρα που τα περισσότερα «αριστερά» κόμματα έχουν τον όρο στον τίτλο (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ. κ.λπ.). Συμπληρωματικά αναφέρουν ότι δεν έχουν θέση στο κόμμα τα «ξυρισμένα κεφάλια», αλλά ούτε και οι χαζοχαρούμενοι της Νεοδεξιάς. Ως ιδεολογική γραμμή του νέου κόμματος τονίζεται ο εποπτικός ρόλος του κράτους, ο έλεγχος των κοινωνικών αγαθών από το κράτος και η διαφύλαξη της ορθόδοξης θρησκευτικής ταυτότητας του έθνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: