Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΘΙΜΟΣ: Ή ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ή ΟΧΙ

Κουκουλοφόροι πέταξαν κόκκινες μπογιές μέσα στα γραφεία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Λίγο πριν τις 10 το πρωί, άγνωστοι επιτέθηκαν με μπογιές στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Έξι άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, εισέβαλαν στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και πέταξαν μπογιές και πλαστικά μέσα στα γραφεία. Φεύγοντας ψέκασαν τα έπιπλα με πυροσβεστήρα. 
Σύμφωνα με μάρτυρες, εκτός από τα αντικείμενα και το πάτωμα της Μητρόπολης, οι κουκουλοφόροι πέταξαν μπογιές και σε ανθρώπους της Μητρόπολης που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή εκεί. 


Την ώρα της επίθεσης ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος απουσίαζε. 
Η αναστάτωση διήρκεσε ελάχιστα λεπτά και αμέσως μετά οι δράστες αποχώρησαν πεζοί. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες συλλέγουν στοιχεία για το περιστατικό.
«Η υπόθεση δεν μπορεί να μείνει έτσι. Ή λειτουργεί κράτος ή δεν λειτουργεί» είπε αμέσως μετά το συμβάν ο Μητροπολίτης Ανθιμος και απέδωσε την επίθεση κουκουλοφόρων στο Επισκοπείο, λόγω διαφορών της Μητρόπολης με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, για το υπό κατάληψη κτίριο της εκκλησίας στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.
Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεση της Μητρόπολης να προχωρήσει σε αξιοποίηση του χώρου του ορφανοτροφείου της Τούμπας, γεγονός που θα σημάνει την απομάκρυνση των αντιεξουσιαστών και τη λήξη της κατάληψης.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Μητροπολίτης Ανθιμός επεσήμανε πως ένας εκ των υπαλλήλων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εξαιτίας της μπογιάς που δέχτηκε και στο πρόσωπο, αλλά και σε όλο το σώμα.


Πηγή: Κουκουλοφόροι πέταξαν κόκκινες μπογιές μέσα στα γραφεία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/248832/koykoyloforoi-petaxan-kokkines-mpogies-mesa-sta-grafeia-tis-mitropolis-thessalonikis#ixzz3z3CiPS8s

Δεν υπάρχουν σχόλια: