Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Διαδηλωτές έριξαν τμήμα περίφραξης της Ελληνικός Χρυσός (!) στις Σκουριές

«Δολοφόνοι της γης, αλλάξτε πλανήτη». Με το σύνθημα αυτό γραμμένο σε ένα μεγάλο πανό πορεύτηκαν χθες το πρωί στον Κάκαβο οι αντιδρώντες στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές. Μάλιστα, οι διαδηλωτές έριξαν συμβολικά ένα τμήμα της περίφραξης του εργοταξίου, χωρίς όμως να επιχειρήσουν να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την εκμετάλλευση της περιοχής και να δείξουν ότι το βουνό δεν φυλακίζεται.

Από την Ιερισσό

Τα μέλη των επιτροπών Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης κατά των εξορύξεων χρυσού και κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Ιερισσό και στον κόμβο της Μεγάλης Παναγίας, για να ενωθούν στη συνέχεια και να ανηφορίσουν στο βουνό, υπό το άγρυπνο βλέμμα αστυνομικής δύναμης. Δήλωσαν δε αποφασισμένοι να μη σταματήσουν τις αντιδράσεις στην επένδυση, μέχρις ότου αποχωρήσει η καναδική εταιρία, αποχαρακτηριστεί η περιοχή αυτή της Χαλκιδικής και αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.



Η χθεσινή πορεία εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τις οποίες έχουν αποφασίσει οι Επιτροπές Αγώνα της περιοχής και οι οποίες θα κλιμακωθούν στο επόμενο διάστημα, ώστε το κίνημα κατά του χρυσού να διατηρήσει τη δυναμική του και να μην εφησυχάσει. Στη χθεσινή συγκέντρωση πήραν μέρος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, ο περιφερειακός σύμβουλος Λάζαρος Τόσκας, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αριστοτέλη κ.ά.
Μαρία Μαθιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: