Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016

Τη δική της θέση στο Δημόσιο βρήκε η οικογένεια του γραμματέα Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ - Τι απαντά ο ίδιος

Σάλος με τη νέα αποκάλυψη - Ο επόμενος διαγωνισμός για προσλήψεις θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, σχολιάζει το Ποτάμι - Πάνω από 1.200 συμβούλους έχει διορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει η Ένωση Κεντρώων - Επανήλθε με νέα απάντηση ο Ιάσονας Σχινάς - Παπαδόπουλος


Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της περίπτωσης... οικογενειακού διορισμού που αφορά στο πρόσωπο του νέου γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, ο αδελφός , η μητέρα αλλά ακόμη και ένα φιλικό πρόσωπο του Ιάσονα Σχινά – Παπαδόπουλου φαίνεται ότι βρήκαν την δική τους (στελεχιακή) θέση σε υπουργεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εγείροντας εκ νέου τη συζήτηση περί νόμιμου και ηθικού.

Είχε προηγηθεί εξάλλου πλήθος αντιδράσεων γύρω από τον διορισμό της κυρίας Τσίπρα, συζύγου του εξαδέλφου του πρωθυπουργού.

Όπως προκύπτει από τα σχετικά ΦΕΚ (ΕΔΩ κι ΕΔΩ),  ο 31 ετών Ορέστης Σχινάς-Παπαδόπουλος, αδελφός του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το δημοσίευμα, διορίστηκε ειδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού την 1η Δεκεμβρίου του 2015. Μία εβδομάδα νωρίτερα είχε εκλεγεί ο Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος στο Κ.Σ. της Νεολαίας ενώ στο πλαίσιο των σχετικών εργασιών είχε απευθύνει χαιρετισμό ο Αλέξης Τσίπρας.Οι μηνιαίες αποδοχές του διορισθέντος ορίζονται σε ποσοστό 95% του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών που αντιστοιχούν κάθε φορά στον α΄ βαθμό της κατηγορίας ειδικών θέσεων, με τα κάθε είδους επιδόματα και προσαυξήσεις.

Η μητέρα, Ξανθή Παπαδοπούλου του Κυριάκου, Δικηγόρος, διορίστηκε από 23−9−2015, σε θέση Ειδικής Συμβούλου στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξάνθου. Στην ανωτέρω θα καταβάλλονται οι αποδοχές του Β΄ βαθμού της ΠΕ κατηγορίας. Όπως επισημαίνει το ίδιο άρθρο, η κυρία Παπαδοπούλου είναι μέλος του Συντονιστικού του Τμήματος Δικαιοσύνης αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο πατέρας του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στάθης Σχινάς, είναι οικονομικός αναλυτής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Θέση στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη βρήκε τέλος πρόσωπο φιλικό  του Ιάσωνα Σχινά - Παπαδόπουλου, κατά το δημοσίευμα, η 25χρονη Χρύσα Πάντου.

Ο ίδιος ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε τραβήξει τα φώτα όταν εξελέγη και για το μουσικό του παρελθόν – καθώς υπήρξε μέλος ραπ συγκροτήματος με στίχους που καταφέρονταν μεταξύ άλλων εναντίον του νεποτισμού και κάθε είδους ρουσφετιού – έδωσε την δική του οργισμένη απάντηση στο σχετικό δημοσίευμα, επικαλούμενος το αριστερό παρελθόν της οικογένειάς του, ήδη από εποχής προπάππου του – «δικαστή του ΕΑΜ», παππού – «αντάρτη στο Δημοκρατικό Στρατό» και γιαγιάς – «περήφανης επονήτισσας».

Ακολουθεί η πλήρης απάντηση του κ. Ιάσωνα Σχινά - Παπαδόπουλου , ο οποίος, αφού διευκρινίζει ότι δεν θα απολογηθεί σε κανέναν για την οικογένειά του η οποία κλήθηκε να βάλει πλάτη στο κόμμα - όπως επισημαίνει - και το έκανε, καταφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του μέσου και του συντάκτη του άρθρου:

"Όταν ήμουν μικρός τα χρόνια της ευημερίας στην Ελλάδα θυμάμαι τους γονείς μου να μου λένε για την αριστερά, για το κίνημα, για τις ρίζες μας και πως δεν πρέπει να ξεχνάμε από που προερχόμαστε. Τότε ήμουν 10 χρονών και ακούγαμε το άξιον εστί και μου έλεγαν ιστορίες.Για την γιαγιά μου, την περήφανη επονήτισσα, βασανισμένη από τους χίτες στο χωριό της, που φθάνει σήμερα τα 90 και με καλημερίζει κάθε πρωί. Για τον προπάππο μου, που είχα την τύχη να τον γνωρίσω, δικαστή του ΕΑΜ και για τον παππού μου, αντάρτη στον Δημοκρατικό Στρατό που γλύτωσε την εκτέλεση στο τσακ αφού τον συλλάβανε τις μέρες της ήττας. Και μετά ώντας παππάς στην Αμαλιάδα οι φασίστες του λέγαν πως θα τον ξυρίσουν γιατί ήταν τραγόπαππας-κομμουνιστής και έπρεπε να φύγει να πάει αλλού, και δώστους δυσμενείς μεταθὲσεις από τους ιεροκήρυκες της αγάπης. Και θυμάμαι την μάνα μου να μου λέει πως της μάθαινε αντάρτικα στα κρυφά όταν ήταν ακόμη μωρό κι αυτός φορούσε ράσα και πως οι ανταρτες όταν χώρευαν στα βουνά γινότανε σεισμός.

Για τον δολοφονημένο θείο του πατέρα μου από φασίστες κάπου στα βουνά της ηλείας, το μάθαμε προφατα σε ένα βιβλίο και δεν ήξεραν καν που θάφτηκε και εαν θάφτηκε και το χειρότερο εαν έπρεπε να το πούμε στο αδερφό του. Για τον θείο-παππού Θοδωρή και τα μακρονήσια, την εξορία, τις κλειστές πόρτες μετά για δουλειά, γιατί αν ήσουν αριστερός σε κυνηγούσαν χωρίς αύριο και δεν είχες δικαίωμα να ταίσεις τα παιδά σου.

Για τις εκδρομές της ΕΔΑ μου μίλαγε ο πατέρας μου όταν ήταν αυτός μικρό παιδάκι, για το αντρίωμα του στο Πολυτεχνείο, στην ΟΜΛΕ, στη δικτατορία, για την δράση του στο δυναμικό φοιτητικό κίνημα, για την ΕΦΕΕ, για τον 815, τον Κουμή και την Καννελοπούλου, για την ΠΠΣΠ, για το ΚΚΕ-ΜΛ, για το χημείο, για τα όνειρα της τότε εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς... Εκεί γνώρισε και τον άνθρωπο της ζωής του, την Μητέρα μου που τον αντέχει κοντά 40 χρόνια...

Πάντα θυμάμαι πως και οι φίλοι των γονιών μου κάπου εκεί γύρναγαν στους αγώνες, στους δρόμους, άλλοι στην ΚΝΕ, άλλοι στον Ρήγα και άλλοι έξω από την βουλή και κάπου γύρναγε και η απογοήτευση, η ήττα, η ανασφάλεια. Γιατί κάποιοι πήγαν σπίτια τους, άλλοι όχι και το πράγμα προχωράει. Και δούλεψαν και έφτιαξαν οικογένεια και ποτέ δεν ζήτησαν λεφτά ούτε από τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ ούτε από τους δεξιούς. Γιατί είναι αυτοδημιούργητοι και δεν χρωστάνε σε κανέναν και γι αυτό είμαι περήφανος...

Και κάπου το 2006, 18 χρονών εγώ τότε, πρίν μία δεκαετία, ο αδερφός μου, φοιτητής της ΑΣΟΕΕ μου λέει για το Δίκτυο, το άρθρο 16, τον αγώνα που έπρεπε να δώσουμε, και δίπλα μας στο δρόμο και τοτε και η μάνα μου και ο πατέρας μου (παρόλο που μια ζωή χοντρός είχε αρχίσει να κουράζεται στο περπάτημα και δεν άντεχε πολλά, πολλά).

Μετά στην Νεολαία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, στον ΔΕΚΕΜΒΡΗ, στις πλατείες και δώσ του δακρυγόνο και ξύλο και η μάνα μου να τρέχει στα κρατητήρια να βγάζει κόσμο, και ο αδερφός μου δίπλα πάντα εκεί να με ζυμώνει να μου αγοράζει βιβλία για τον ΜΑΡΞ και να μου εξηγεί το κεφάλαιο και τεχνικά ώντας εκτός από αριστερός και τεχνοκράτης και πάντα τον ζήλευα γι αυτό...Γιατί ποτέ δεν έμενε στη θεωρία. Δεν θα ξεχάσω όταν έμεινε για 2 μήνες στο κρεβάτι επειδή αρρώστηκε από την κούραση επειδή κάθε μέρα ήταν στην κατάληψη της ΑΣΟΕΕ...

Και ο καιρός έτρεχε και έμαθα για το Φορουμ το 05, για την νέα αριστερά της νίκης, για το οτί εμείς πρέπει να δικαιώσουμε τα όνειρα και τους πόθους των ηττημένων, όχι μόνο αυτών από τους οποίους εγώ προέρχομαι αλλά για όλους όσους δίνανε την ζωή τους με αυταπάρνηση και με θυσία μία ζωή χωρίς να λογαριάζουν τίποτα.

Και έτσι περνάνε 10 χρόνια συναρπαστικά στα οποία δώσαμε το είναι μας, τη ζωή μας ολόκληρη, χωρίς να λογαριάζουμε λεφτά, εργατοώρες, την υγεία μας, χωρίς ποτέ να περιμέναμε πως το 12 θα έτριζε συθέμελα ο τόπος και μετά τον Γενάρη, μετά τον Ιούλη. Και μετά για εμάς η πρώτη ήττα και κουβέντα με τους συτρόφους, κουβέντα στην ΟΒΑ του σπιτιού μου και μαθαίνουμε και σήμερα να είμαστε εδώ στα δύσκολα, βάζοντας το κεφάλι μας σε έναν βαθύ κουβά με σκατά, δεν ζητάμε τίποτα απο κανέναν, δεν θα ζητήσουμε ποτέ...Ο καθένας με την δική του πορεία, με την δική του ιστορία με δικούς τους αγώνες, χωρίς φιλοδοξιες να γίνουμε κάποιοι. Πάντα για τό κόμμα, μόνο για το κόμμα, για κανέναν ρουφιάνο, για κανένα αφεντικό και σε αυτούς δεν θα απολογηθώ ούτε εγώ ούτε η οικογένεια μου. Γιατί ο καθένας έχει επιλέξει να βάλει πλατη για να μην χάσουμε συλλογικά, βάζει πλάτη για να αλλάξει αυτή η βρωμιά που υπάρχει γύρω μας και μας πνίγει. Και η μάνα μου 30 χρόνια μαχόμενη δικηγόρος δεν περίμενε τον ΣΥΡΙΖΑ για να ζήσει, γιατί ο πατέρας μου τόσα χρόνια δουλειά, δουλειά, δουλειά από τα 16 στην οικοδομή κόλλαγε ένσημα, μετά πούλαγε βιβλία για να ζήσει και μετά στα λεξικά, στην Καθημερινή, στο flash και θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο αλλά αυτό δεν έχει νόημα... Ποτέ όμως κρατικοδίαιτοι...


Κι ο αδερφός μου 10 χρόνια κοντά εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και τώρα εκεί που πρέπει να βοηθήσει κι αυτός βοηθάει... Ποτέ δεν ζητήσαμε, ποτέ δεν περιμέναμε ανταμοιβή, το κόμμα μας ζήτησε να βάλουμε πλάτη και βάλαμε, γιατί αυτό είναι το σωστό, γιατί πάντα στην αριστερά χρωστάμε και δεν μας χρωστάει...Και δεν θα απολογηθώ σε κανέναν ούτε για τις ριζες μου, ούτε για την οικογένεια μου, γιατί αυτή είναι η ιστορία μου, γραμμένη σε λιγες γραμμές, γιατί αυτή δεν είναι μόνο η δικιά μου ιστορία, γιατι δεν είδαμε φως και μπήκαμε, γιατί υπάρχουν πολλοί σαν εμάς, πάρα πολλοί με τις δικές τους ιστορίες, τις δικές τους κοινές ιστορίες... Έχω γνωρίσει πολλούς και πολλές συντρόφους και συντρόφισσες με ιστορίες πολύ πιο βαριές από την δικιά μου... Και είμαι περήφανος και νιώθω ευγνωμοσύνη για κάθε σύντροφο και συντρόφισσα που στέκομαι στο πλάι του και αγωνίζομαι μαζί του απέναντι σε κάθε λογής πρώτο Φλέμα. Μπροστά στη ρουφιανιά και τον κιτρινισμό στέκομαι περήφανος και τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια, Κατάλαβες ρουφιάνε;;"

Το Ποτάμι: Σε στενό οικογενειακό κύκλο
«Σε καθημερινή βάση γίνεται γνωστή και μία νέα οικογένεια της οποίας τα μέλη διορίστηκαν στο Δημόσιο - επισημαίνει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του για το ζήτημα.

Πιστός στην εντολή του "διορίστε, διορίστε, διορίστε" ο κ.Τσίπρας έβαλε και την υπογραφή του στο διορισμό του αδελφού του γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Διορίστηκαν επίσης η μητέρα τους και η φίλη του.

Τελικά έχει δίκιο ο Αρκάς : Ο επόμενος διαγωνισμός για προσλήψεις θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο», αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ένωση Κεντρώων: 1.200 Σύμβουλοι διορίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ
Σε σχετική ανακοίνωση προχώρησε και το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, με την οποία «επαναλαμβάνει ότι δεν ενοχλείται μόνο από τον αριθμό των συγγενών που προσλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από το πλήθος των συμβούλων του που αγγίζει τους 1200. Την ίδια ώρα υπάρχουν 1058 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε κόμματα που πληρώνονται από το κράτος με 20 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος χωρίς να εξασκούν τα καθήκοντα τους».

«Μήπως θα έπρεπε να επιστρέψουν άμεσα στις οργανικές τους θέσεις διότι υπάρχουν 1500 κενά στα σχολεία; Να μια λογική λύση που σας δίνουμε αλλά στρίβετε το κεφάλι από την άλλη», καταλήγουν. 

Κοινότητες Νέων του Ποταμιού: Ηθικός νέος. Ούτε αριστερός, ούτε δεξιός
Το δικό της σχόλιο για την απάντηση του κ. Σχινά - Παπαδόπουλου έκανε και η νεολαία του Ποταμιού, που χαρακτηριστικά σημειώνει: 

«Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι το κείμενο αυτό αποτελεί την απάντηση του ηγέτη της νεολαίας του κόμματος που μας κυβερνά.

Τελικά η ανασφαλής ψυχονοοτροπία του "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ή η οικογένειά μου;" δεν έχει δεξιό ή αριστερό πρόσημο. Μόνο κομπλεξικό, εκδικητικό και πεινασμένο.

Η νεολαία είναι το πιο προοδευτικό κομμάτι ενός οργανισμού που κοιτάει μπροστά, με ήθος και συναίσθηση της πραγματικότητας και της κοινωνικής αδικίας. Δεν προσδοκά επετηρίδες και εξαργύρωση. Φτιάχνει το νέο, αντί να κλαίει ή να επαίρεται για το παλιό. Έτσι μόνο τιμά το παρελθόν και φτιάχνει το μέλλον.

Όταν έχεις δικό σου παρελθόν, δε χρειάζεται να μιλάς για αυτό ή για την οικογένειά σου. Μιλάει αυτό και το ήθος σου για εσένα».

Και δεύτερο κείμενο του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
Αργά το απόγευμα και μετά τον ορυμαγδό σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - και όχι μόνο - που προκάλεσε η πρώτη του τοποθέτηση, ο κ. Σχινάς - Παπαδόπουλος επανήλθε με νέο κείμενο - δήλωση στον ιστότοπο της Αυγής και τίτλο: «Δεν θα το βάλουμε κάτω, αντιθέτως θα τα βάλουμε κάτω!», το οποίο έχει ως εξής:

«Το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος, που με αφορμή την οικογένεια μου επιχειρεί να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να δημιουργήσει την αίσθηση στη κοινή γνώμη πως εν τέλει είμαστε όλοι "το ίδιο" με υποχρεώνει να τοποθετηθώ για ένα ζήτημα κατ αρχήν πολιτικό το οποίο επιχειρείται να εμφανιστεί προσωπικό. Οφείλουμε λοιπόν να επαναφέρουμε τον ορθό λόγο απέναντι στο λαϊκισμό, την σπέκουλα και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Η υπόθεση της διαχείρισης-μετασχηματισμού του κράτους, είναι μια κουβέντα που - λόγω της μεταπολιτευτικής εμπειρίας και του πελατειακού κράτους που δόμησαν τα κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού- αποτελεί ταμπού για τη κοινωνία. Σε αυτήν και μόνο, όπως και στους νέους που στήριξαν τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ είμαι υποχρεωμένος να δώσω μια απάντηση και αυτό θα κάνω.

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μερικά πράγματα. Οι μόνοι διορισμοί που ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κάνει στο δημόσιο στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του είναι οι απολυμένοι της κυβέρνησης Σαμαρά και αυτό μετά από αγώνες του λαού και σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση του αμιγώς κυβερνητικού μηχανισμού, οφείλω να είμαι ξεκάθαρος. Θεωρώ προφανή και απολύτως θεμιτή την τοποθέτηση σε αυτόν, ανθρώπων που πιστεύουν στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το έχουν επεξεργαστεί, παλεύουν για αυτό και έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για να το φέρουν εις πέρας. Τα ΦΕΚ τοποθέτησης προσώπων λοιπόν που οι δημοσιογράφοι της διαπλοκής έφεραν στο προσκήνιο και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ονόματα μελών της οικογενείας μου δεν είναι τίποτα περισσότερο από τοποθετήσεις ορισμένου χρόνου και έχουν ημερομηνία λήξης την εκάστοτε εκλογική διαδικασία γιατί πολύ απλά πρόκειται για πολιτικές-μετακλητές θέσεις (οι οποίες έχουν μειωθεί κατά 25% από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) και όχι για μόνιμους διορισμούς σε κάποια υπηρεσία ή οργανισμό. Κανένας διορισμός λοιπόν, κανένα ρουσφέτι. Είναι σαφές πως τον στενό κυβερνητικό σχεδιασμό καλούνται να υλοποιήσουν και να στηρίξουν άνθρωποι που χαίρουν της πολιτικής και προσωπικής εμπιστοσύνης του εκάστοτε υπουργού και του πρωθυπουργού. Εκτός εάν όσοι σήμερα καταγγέλλουν έχουν την απαίτηση να παραμείνουν οι δικοί τους ΕΚΛΕΚΤΟΙ στα κυβερνητικά επιτελεία την στιγμή που βάζουν τρικλοποδιές σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης.

Αλλά να είμαστε καθαροί χωρίς μισόλογα, οι ίδιοι που μέσα στην κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού επιτάσσουν την αποπολιτικοποίηση του κράτους αξιώνουν τώρα και την αποκομματικοποίηση της ίδιας της κυβέρνησης αναζητώντας νέους Παπαδήμους που θα διατηρήσουν την πρότερη κατάσταση.

Ως εκ τούτου για το μόνο λόγο που οφείλω να απολογηθώ, είναι που δεν πρόλαβα να ανοίξω εγώ, να ανοίξουμε εμείς αυτή τη κουβέντα για το τι σημαίνει κράτος, τι πολιτική και τη συνέπεια.
Στον κιτρινισμό και στην σπέκουλα ο ρόλος της Αριστεράς και της νεολαίας είναι να σηκώνει τείχη...

Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος
Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ»

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/304562/ti-diki-tis-thesi-sto-dimosio-vrike-i-oikogeneia-tou-grammatea-neolaias-suriza-ti-apada-o-idios/#ixzz3xdSsxIv1
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: