Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

20/1/16

ΣΥΡΙΖΑ: "Σκάνδαλο η πώληση του ΟΛΠ"


Για "τεράστιο σκάνδαλο το οποίο πρέπει να αποτραπεί" κάνει λόγο το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εξέδωσε χθες ανακοίνωση σχετικά με τον επικείμενο "ξεπούλημα" του ΟΛΠ.

Όπως αναφέρεται, "το σχέδιο παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ, προωθείται με ταχύτατη διαδικασία από το ΤΑΙΠΕΔ στους αρμόδιους υπουργούς και από αυτούς στη Βουλή με συνοπτικές και επείγουσες διαδικασίες", προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση για άλλη μια φορά «πρωτοτυπεί» για το χατίρι των δανειστών, αφού, αν υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί της για την παραχώρηση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ, ο Πειραιάς θα αποτελεί σχεδόν το μοναδικό μεγάλο λιμάνι στην Ευρώπη, που θα λειτουργεί ως ιδιωτικό μονοπώλιο.

Επιπλέον αναφέρει: "Η πόλη αποξενώνεται οριστικά από το λιμάνι. Ο έλεγχος στην ακτοπλοΐα, στις εμπορευματικές μεταφορές, στον τουρισμό και εν τέλει στην εξυπηρέτηση των κοινωνικών και οικονομικών αναγκών της χώρας περνάει στα χέρια κερδοσκόπων, με δραματικές συνέπειες για το σύνολο της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αυτή τη σκανδαλώδη παραχώρηση και θα στηρίξει αποφασιστικά κάθε αγωνιστική αντίσταση της κοινωνίας και των εργαζομένων, για να αποτραπεί μα τέτοια αρνητική εξέλιξη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: