Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Σε μία έντονη λεκτική «μονομαχία» επιδόθηκαν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Νταβός της Ελβετίας.

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν οι «σπόντες», τα «καρφιά» και τα υπονοούμενα ανάμεσα στους εκπροσώπους των δύο χωρών.

Από τη μία πλευρά, ο κ. Σόιμπλε έκανε λόγο για «υποχρεώσεις» που πρέπει να είναι σεβαστές και από την άλλη ο κ. Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη «άμβλυνσης των μεγάλων ανισοτήτων στις χώρες της περιφέρειας και στις χώρες του βορρά».
Επιπλέον, είπε ότι η Ευρώπη, δεν μπορεί να πάει μπροστά εάν δεν βάλει στην ατζέντα της την ανάπτυξη συνολικά.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν άφησε ασχολίαστες τις αναφορές του κ. Σόιμπλε στην Ελλάδα. 

«Ούτε εγώ είμαι οπαδός της άποψης ότι πρέπει να ανάψει κάποιος κερί σε δωμάτιο με δυναμίτες, ούτε όμως είμαι οπαδός της άποψης ότι πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στο σκοτάδι. Καλύτερα να βρει τρόπο να απομακρύνει από το δωμάτιο τους δυναμίτες» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, αναφορικά με τη δήλωση του κ. Σόιμπλε ότι έξοδος του ΔΝΤ από το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα σήμαινε άναμμα κεριού σε δωμάτιο με δυναμίτες. 

Σχετικά με την τοποθέτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικά, ο Έλληνας πρωθυπουργός αντέτεινε ότι πρέπει να γίνουν και πιο «παραγωγικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: