Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

24/1/16

Αυτές είναι οι πιο καινοτόμες χώρες του κόσμου - Στην 33η θέση η Ελλάδα


Τη λίστα με τις πιο καινοτόμες χώρες του κόσμου συνέταξε το Bloomberg, το οποίο κατατάσσει τις χώρες βάσει εξόδων έρευνας και ανάπτυξης και συγκέντρωσης εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.
Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Γερμανία, η Σουηδία, η Ιαπωνία και η Ελβετία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 33η θέση.
Η Νότια Κορέα έλαβε την πρώτη θέση παγκοσμίως ως προς την βιομηχανική αξία παραγωγής και την τριτοβάθμια αποδοτικότητα – κάτι που συμπεριλαμβάνει τις εγγραφές στην ανώτατη εκπαίδευση και τον αριθμό διπλωματούχων επιστημόνων και μηχανικών.

Παρόλο που βρέθηκε στην 39η θέση όσον αφορά την παραγωγικότητα, ήταν δεύτερη στην έρευνα και ανάπτυξη, την συγκέντρωση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και στην δραστηριότητα πατεντών, ενώ βρέθηκε στην έκτη θέση όσον αφορά την συγκέντρωση ερευνητών.
Αν και η πρώτη θέση κατακτάται από μία χώρα η οποία επενδύει στις νέες τεχνολογίες και παράγει πολλούς από τους έμπειρους μηχανικούς του κόσμου, η συζήτηση στη Ν. Κορέα κινείται στο πως μπορεί να γίνει οικονομική επένδυση στην καινοτομία, σύμφωνα με το Peterson Institute for International Economics της Oυάσινγκτον.
Οι νέες ιδέες στη Silicon Valley μπορεί να μεταφραστούν σε επιτυχημένες start-up οι οποίες συμπληρώνουν την οικονομία των ΗΠΑ αλλά οι προτάσεις παραμένουν στο Νοτιοκορεάτικο περιβάλλον. "Εάν είσαι επιστήμονας ή μηχανικός και έχεις μία απίστευτη ιδέα, δεν τα παρατάς όλα για να ψάξεις για venture capitalists, αλλά το λες στα στελέχη της Samsung, για παράδειγμα", ανέφερε ο Marcus Noland του προαναφερθέντος ινστιτούτου.

bloomberg-index

Δεν υπάρχουν σχόλια: