Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Γερμανία: Εγκρίθηκε η απέλαση μεταναστών που έχουν καταδικαστεί με αδικήματα

Εγκρίθηκε σήμερα από τη γερμανική κυβέρνηση ένα σχέδιο νόμου με το οποίο θα επιτρέπεται η απέλαση των ξένων παραβατών ακόμη κι αν έχουν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης με αναστολή -μια αλλαγή που αποφασίστηκε έπειτα από τις επιθέσεις οι οποίες έχουν αποδοθεί σε μετανάστες την 31η Δεκεμβρίου.

Τα αδικήματα και τα εγκλήματα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου είναι οι πράξεις βίας εναντίον ενός προσώπου, οι σεξουαλικές επιθέσεις και οι επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας. Αφορά επίσης πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για κλοπή και έχουν υποτροπιάσει. Λίγο μετά τα βίαια επεισόδια στην Κολονία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε κάνει μια πρόταση σε αυτό το πνεύμα.

Τα επεισόδια προκάλεσαν σοκ στους Γερμανούς και περισσότερες από 1.000 μηνύσεις έχουν κατατεθεί από τις οποίες εκατοντάδες αφορούν σε σεξουαλικές επιθέσεις. Οι γερμανικές αρχές έχουν δηλώσει πως σχεδόν το σύνολο των αδικημάτων και των εγκλημάτων αυτών διαπράχθηκαν από υπηκόους αραβικών χωρών, μεταξύ των οποίων και αιτούντες άσυλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: