Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

ΕΛΛΑΔΑ, ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΧΤΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


http://www.dimokratianews.gr/content/58141/ellada-mia-hora-horis-dihty-asfaleias
Ο Βαρουφάκης και τα ερωτήματα για τις ευθύνες της ομάδας του «Σχεδίου Χ»
Πριν από λίγες μέρες ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης προέβη σε σειρά αποκαλύψεων, σχετικά με ενέργειες και μεθοδεύσεις στις οποίες προχώρησε έπειτα από οδηγίες που του έδωσε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας. Μια από τις μεθοδεύσεις ήταν η συγκρότηση ομάδας, με επικεφαλής τον ίδιο, με αποστολή που καθορίστηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, να επεξεργαστεί σχέδιο, το οποίο ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης αποκάλεσε «Σχέδιο Χ», δανειζόμενος το γράμμα «Χ» από το αγγλικό αλφάβητο -«ιξ» το αποκάλεσε στη συνέντευξή του-, προφανώς μέσα στην παραζάλη και τη γενική σύγχυση που τον διακατέχει ως προσωπικότητα.

Η ομάδα αυτή επεξεργάστηκε το ως άνω σχέδιο, συνέλεξε ευαίσθητα και άκρως απόρρητα στοιχεία από διάφορα υπουργεία, στοιχεία που σχετίζονται με τη λειτουργία της χώρας σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως π.χ. αυτές του πολέμου, με στόχο να προετοιμαστεί η Ελλάδα για το ενδεχόμενο να συγκρουστεί με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και να περάσει στη δραχμή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Επίσης, τα μέλη της πενταμελούς αυτής ομάδας έγιναν αποδέκτες ηλεκτρονικού αποθηκευτικού χώρου (stick), στον οποίο ήταν καταγεγραμμένες όλες οι συνομιλίες των υπουργών της ευρωζώνης που συμμετείχαν τουλάχιστον σε ένα Eurogroup, αυτό της Ρίγας.

Τέλος, τα άτομα αυτά, κατά πάσα πιθανότητα, ήταν εκείνα που συνέλεξαν τα στοιχεία για τα μετρητά που φυλάσσονταν στο εθνικό θησαυροφυλάκιο (Νομισματοκοπείο), με στόχο την «απαλλοτρίωσή» τους, σύμφωνα με την επαναστατική ορολογία των επαναστατών του... γλυκού νερού του ΣΥΡΙΖΑ, και την τροφοδοσία με μετρητά του τραπεζικού συστήματος ώσπου να τεθεί σε εφαρμογή το κύριο μέρος του «Σχεδίου Χ».
Ο κ. Βαρουφάκης, πέραν των ανακριβειών και των απίστευτης ελαφρότητας αναφορών του σε δάνεια και συμφωνίες της πλημμύρας με Κίνα και διάφορους άλλους... δράκους, παραδέχθηκε για πρώτη φορά ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι υπέκλεπτε τις συνομιλίες και τα διαλαμβανόμενα στο Eurogroup για να είναι σε θέση να ενημερώνει τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο, λες και δεν μπορούσε να κρατά σημειώσεις δημοσίως και να ενημερώνει με βάση αυτές τον κάθε ενδιαφερόμενο στην Ελλάδα.

Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης, είπε άλλο ένα τερατώδες ψέμα με ψυχραιμία επαγγελματία δολοφόνου για το κλείσιμο των τραπεζών, για το οποίο την ευθύνη επέρριψε στους Ευρωπαίους δανειστές, όταν όλοι γνωρίζουν, και πρώτα απ' όλους ο ίδιος αλλά και ο πρωθυπουργός, ότι τις τράπεζες τις έκλεισε ο κ. Τσίπρας με την απόφασή του για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Το έχουμε γράψει σ' αυτήν τη στήλη και θα το ξαναγράψουμε. Τη Δευτέρα, δύο μέρες μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, ακόμη και αν μετέφεραν με αεροπλάνα και βαπόρια οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ευρώ στην Αθήνα, το πολύ σε τρεις μέρες οι τράπεζες θα άδειαζαν από μετρητά, αφού το σύνολο των καταθετών -η μητέρα της πούρας επαναστάτριας του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργού κυρίας Βαλαβάνη, το είχε κάνει μέρες πριν- θα απέσυρε το σύνολο των καταθέσεων, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Αρα, τις τράπεζες τις έκλεισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝ.ΕΛ. και πιο συγκεκριμένα το δίδυμο της καταστροφής Τσίπρα - Βαρουφάκη, με την αυτοκτονική τακτική της λεγόμενης διαπραγμάτευσης που ακολούθησε και με την απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Από τα παραπάνω, πέραν του ότι προκύπτει μια σειρά εγκληματικών ενεργειών, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν, ανακύπτουν και μερικά ερωτήματα:
Με βάση ποια απόφαση συγκροτήθηκε η πενταμελής ομάδα του «Σχεδίου Χ» που αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης;
Υπάρχει αυτή η απόφαση και σε ποια υπηρεσία του ελληνικού κράτους βρίσκεται καταγεγραμμένη και καταχωρισμένη;
Αν εντοπιστούν εγκληματικές ενέργειες αυτής της ομάδας, σε ποια υπηρεσία του κράτους είναι γνωστά τα άτομα για να απαγγελθούν κατηγορίες;
Ποια είναι η τύχη των απόρρητων στοιχείων που είχαν στην κατοχή τους τα άτομα αυτά, συμπεριλαμβανομένου του κ. Βαρουφάκη;
Παραδόθηκαν πουθενά ή τα πήραν μαζί τους, σαν να πρόκειται για προσωπικό τους αρχείο;

Ωσπου να δοθούν οι απαντήσεις, εμείς να υπογραμμίσουμε ότι από τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά τα φοβερά και από τη στιγμή που ένα δίδυμο της καταστροφής αποφάσισε να οδηγήσει τη χώρα στον όλεθρο, λειτουργώντας ως στελέχη του δεκαπενταμελούς, χωρίς να υπάρχει ένας θεσμός να τους ελέγχει για να αποτρέψει την καταστροφή και χωρίς να υπάρχει θεσμοθετημένη διαδικασία λογοδοσίας για το καταστροφικό έργο τους, αυτό σημαίνει ότι η πατρίδα κινείται χωρίς δίχτυ ασφαλείας
Σάββας Κελεντερίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: