Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

26/1/16

Το είπαμε, το "Σχέδιο Χ" θα οδηγήσει Τσίπρα-Βαρουφάκη στη φυλακή - Γι' αυτό επιδιώκει ο Τσίπρας πρόωρες εκλογές, για να παραγραφούν τα εθνικά εγκλήματα

Γράφει ο Insider
Ο κ. Τσίπρας προφανώς και διαβάζει τις δημοσκοπήσεις που έρχονται καθημερινά στο Μέγαρο Μαξίμου. Γνωρίζει ότι πλέον η κατάσταση για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μη αναστρέψιμη. Η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος από τη Ν.Δ. κινείται πλέον σε διψήφια ποσοστά, γεγονός πρωτόγνωρο για πρωθυπουργό που κέρδισε εκλογές μόλις πριν από τρεις μήνες.
Ο κ. Τσίπρας όμως, πέραν των δημοσκοπήσεων, αισθάνεται και βλέπει κυρίως το τσουνάμι αντίδρασης που πλέον διαπερνά όλη την κοινωνία, όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις. Αισθάνεται ότι αν ανοίξει το καπάκι της οργής που σήκωσε ήδη από τον καναπέ χαμηλόμισθους, εργάτες, αγρότες, συνταξιούχους, ακόμα και τη λεγόμενη μεσαία τάξη, είναι ικανό να τον οδηγήσει σε ταχύτατη εγκατάλειψη της εξουσίας, χωρίς να μπορεί να επιβάλλει ούτε καν κάποιους δικούς του πολιτικούς όρους για την επόμενη ημέρα.

Γι' αυτό και λειτουργεί σαν να διανύει τις τελευταίες του ημέρες ως πρωθυπουργός, έχοντας στόχο την (αξιοπρεπή) του αποχώρηση και την τακτοποίηση των τελευταίων του εκκρεμοτήτων.

Κυρίως, όμως, έχει ως στόχο την παραγραφή των (ομολογημένων) ευθυνών της κυβέρνησής του κατά το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησής του.

Γιατί, μην κάνετε λάθος, δεν είναι λίγο να τον καρφώνει ο υπουργός του επί των οικονομικών για την εκπόνηση του σχεδίου Χ. Δεν είναι ποινικά αδιάφορο να γνωρίζει ότι οι αποφάσεις του θα κλείσουν τις τράπεζες, θα προκαλέσουν ζημιά δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους, ενώ μόνον με την ανακεφαλαιοποίησή του να εξαϋλώνει ταχυδακτυλουργικά αξίες τουλάχιστον 30 δισ. Ούτε μπορεί να αδιαφορήσει κανείς, όταν ως μάρτυρας των σκοτεινών γεγονότων του καλοκαιριού, εμφανίζεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, επιβεβαιώνοντας απολύτως τα σενάρια κατάληψης του Νομισματοκοπείου και της εμπλοκής της ΕΥΠ. Και σε καμία πολιτισμένη χώρα δυτικού τύπου, δεν μπορεί να μείνουν αδιερεύνητες οι αναφορές του τύπου για ομάδες κρούσης, που επεξεργάζονταν την μετάβαση της χώρας σε άλλο νόμισμα, την προετοιμασία για τύπωμα χρήματος με εντολή πρωθυπουργού, και τις αποστολές κυβερνητικών στελεχών στη Λατινική Αμερική για προμήθειες φαρμάκων, καυσίμων και μοσχαρίσιου κρέατος!

Εδώ τα δημοσιεύματα, επικαλούμενα μαρτυρίες, ουσιαστικά αναδεικνύουν στην καλύτερη περίπτωση «συνωμοσία» για να μην αναφέρουμε την «εσχάτη προδοσία» και θεωρηθούμε υπερβολικοί! Πέραν των οικονομικών εγκλημάτων που ούτως ή άλλως θα διερευνηθούν, σύμφωνα με τη δέσμευση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αφορούν τις απώλειες των Ελλήνων φορολογουμένων από την εκχώρηση των τραπεζών.

Ο κ. Τσίπρας τα γνωρίζει πολύ καλά αυτά. Αλλά για να αποφύγει την ποινική τους διερεύνηση, έχει έναν μόνον δρόμο: Τις εκλογές! Γιατί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τα εγκλήματα που (ενδεχομένως) έχουν τελεστεί, αυτομάτως παραγράφονται!

Γι' αυτό ο κ. Τσίπρας, ετοιμάζεται για εκλογές και τακτοποιεί εκκρεμότητες.

Εκκρεμότητα πρώτη, να καθαρίσει (με αντισυνταγματικό τρόπο) το τηλεοπτικό τοπίο, κλείνοντας μη αρεστές επιχειρήσεις, και εγκαθιδρύοντας ένα δικό του απολύτως ελεγχόμενο τηλεοπτικό τοπίο, που θα απαρτίζεται από (το πολύ) τέσσερις εκλεκτούς καναλάρχες και τρία καθεστωτικά κρατικά κανάλια! Γνωρίζουν στο Μαξίμου ότι η τροπολογία που ετοιμάζουν για την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων αδειοδότησης των σταθμών στην Βουλή ή στο υπουργικό συμβούλιο, είναι αντισυνταγματική, αφού το Σύνταγμα προβλέπει ότι η αδειοδότηση υπάγεται «στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή». Αλλά δεν τους ενδιαφέρει. Όταν οι άδειες θα ακυρωθούν σε 1 - 2 χρόνια, αυτοί θα έχουν ήδη κάνει τη δουλειά τους!

Εκκρεμότητα δεύτερη, εγκαθίδρυση κομματικού κράτους παντού στο Δημόσιο, ώστε να μπορούν να μποϋκοτάρουν ευκολότερα το έργο οποιασδήποτε κυβέρνησης τους αντικαταστήσει στη συνέχεια.

Εκκρεμότητα τρίτη, η αλλαγή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο, προκειμένου να εμποδίσουν το σχηματισμό κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία και τις λοιπές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, κρατώντας παράλληλα, ζωντανό τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στο πολιτικό παιχνίδι!

Ο κ. Τσίπρας έχει ήδη βάλει μπροστά το σχέδιο Β΄. Το σχέδιο της ανώδυνης αποχώρησής του από την εξουσία μέσω εκλογών, αλλά με δικό του «ρυθμιστικό ρόλο» αμέσως μετά. Που, όμως, μπορεί να συνεπάγεται και έξοδο της χώρας από το Ευρώ. Αφού η αλληλουχία των πολιτικών εξελίξεων θα οδηγήσει σε κοινωνικές εντάσεις, ακυβερνησία και αθέτηση των υποχρεώσεων της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας δεν θα «πέσει» από το αγροτικό, το ασφαλιστικό ή το φορολογικό που θα αρνηθούν να ψηφίσουν οι βουλευτές που (ακόμα) τον στηρίζουν.

Δεν θα προλάβει καν να φέρει στη Βουλή αυτά που ζητούν οι δανειστές, τα οποία φαίνεται ότι θα είναι κατά πολύ χειρότερα εκείνων που ήδη έχουν αναστατώσει ολόκληρη την κοινωνία.

Ο κ. Τσίπρας θα «πέσει» πριν έρθουν όλα αυτά για ψήφιση. Θα πάει μόνος του σε εκλογές επικαλούμενος κάποιον αόρατο εχθρό, αφού προηγουμένως τακτοποιήσει τις τελευταίες του εκκρεμότητες.

Και τότε η ευθύνη δεν θα βαραίνει τον κ. Τσίπρα για τους χειρισμούς του, αλλά αποκλειστικά και συνολικά την Αντιπολίτευση. Που θα πρέπει για μία ακόμη φορά να διαφυλάξει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, αλλά κυρίως να αποτρέψει την παραγραφή όσων αδιανόητων διαδραματίστηκαν μέσα στο εφιαλτικό 2015...

Γιατί τότε η ευθύνη του κ. Τσίπρα, μπορεί να μετατραπεί σε συνευθύνη (συνολικά) του πολιτικού συστήματος.

Με αχαρτογράφητες επιπτώσεις για τη σταθερότητα της χώρας!

http://www.liberal.gr/arthro/30265/apopsi/arthra/ekloges-kai-paragrafi-ton-euthunon-tis-periodou-baroufaki-epizita-o-k-tsipras.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: